Publisert 08.10.2014

Kommuneøkonomien 2015

Fylkesmannen har sett på virkningene statsbudsjettet vil ha for kommuneøkonomien


Publisert 03.10.2014

Silja Ildgruben ansatt som prosessveileder

Fylkesmannen i Nordland har ansatt Ildgruben til å ivareta Fylkesmannens ansvar for god samordning og tilrettelegging av lokale og regionale prosesser i kommunereformen.


Publisert 01.10.2014

- Bruk verktøykassen

Nå har kommunene tilgang til verktøyet "Ny kommune" og veilederen "Veien mot en ny kommune". - Kommunene bør gjøre seg kjent med disse hjelpemidlene, oppfordrer fylkesmann Hill-Marta Solberg.


Publisert 04.09.2014

Kommunereformen i opptak

Gikk du glipp av oppstartskonferansen om kommunereformen i Nordland? Nå kan du se den i opptak.


Publisert 22.08.2014

Kronikk: En kommunereform for deg

Nå starter en prosess som skal avgjøre hvordan kommunestrukturen i Nordland skal bli i framtida. Jeg er sikker på at det vil bety færre kommunen i fylket vårt, men ingen kan i dag forutsi hvordan kommunekartet vil se ut når prosessen er ferdig om tre år.


Publisert 06.08.2014

Kommunereformen i Nordland

Fylkesmannen i Nordland inviterer til en oppstartsamling for kommunereformen i Bodø den 4. september 2014. Fylkesmannen legger opp til å møte alle kommunene lokalt i løpet av høsten blant annet gjennom deltakelse på regionrådsmøter.


Publisert 05.03.2014

Pris for nytenkning i Beiarn

Ørjan Kristiansen fra Beiarn fikk ideen til en app som kan erstatte bunker med papir og permer. Kommunen tente på ideen og søkte midler for å utvikle app'en. Nå har de fått fornyingsprisen fra Fylkesmannen.


Publisert 25.02.2014

Endring i tilsyn med barn i fosterhjem

Fra 1. februar 2014 er barnevernloven endret slik at tilsynsplikten er flyttet fra barneverntjenestene til kommunene. Det stilles ikke lenger krav om at det skal oppnevnes en bestemt tilsynsfører for det enkelte barnet. Kommunen velger selv hvilken instans som skal føre tilsynet.


Publisert 21.02.2014

Også Nødnett i Nordland er tema under Kommunekonferansen

Etablering av Nødnett er kommet inn som ny post i programmet under Kommunekonferansen der også Paul Chaffey er med. Dette skjer på Kommunedagan 4-6 mars som arrangeres sammen med KS.


Publisert 17.02.2014

Ugyldig vedtak om båndtvang for hunder i Bodø

Etter lovlighetskontroll er Fylkesmannen kommet til at bystyrets vedtak om båndtvang for hunder hele året for hele Bodøhalvøya er ugyldig, og må oppheves.