Også Nødnett i Nordland er tema under Kommunekonferansen

Etablering av Nødnett er kommet inn som ny post i programmet under Kommunekonferansen der også Paul Chaffey er med. Dette skjer på Kommunedagan 4-6 mars som arrangeres sammen med KS.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 21.02.2014

Ifjor var alle fylkets 44 kommuner representert på kommunekonferansen, men så langt i år mangler ennå en god del kommuner.

Målgruppen for kommunekonferansen er ordførere, rådmenn og andre fra politisk- og administrativ ledelse. Denne gang får de tilbud om en større pakke enn tidligere år. På bakgrunn av ønske fra kommunene har Fylkesmannen og Kommunesektorens organisasjon KS slått sammen dagene og i tillegg fått med Universitetet i Nordland (UiN) som medarrangør.

Etablering av nødnett i Nordland er kommet inn som ny post i programmet for årets kommunekonferanse. Det vil bli gitt orienteringer ved Dagfinn Sjøvik (prosjektdirektør, Direktoratet for nødkommunikasjon).

Willy Skogstad ( seniorrådgiver, Helsedirektoratet) og Hans K. Madsen (avdelingsleder, Direktoratet for sikkerhet og beredskap)

 

Danske storheter

Kommunekonferansen er en del av Kommunedagan som arrangeres fra 4. til 6. mars. Første dag, Innovasjonsdagen, starter med åpning av Senter for velferdsinnovasjon ved UiN, som åpnes av fylkesmann Hill-Marta Solberg og rektor ved UiN, Pål Pedersen. Professor ved Roskilde Universitet, som også er professor II ved UiN, Eva Sørensen, snakke om «Fra service til policy». Om kvelden er det tilbud om Innovasjonsseminar fra Fylkesmannen og KS. Her skal Jacob Torfing fra samme universitet som Sørensen, ta for seg «Samarbeidsdreven innovasjon». Disse to er blant Europas mest refererte forskere innen innovasjon i offentlig sektor.

Presenterer rapport

Onsdag 5. mars er satt av til Kommunekonferansen som etter åpning av fylkesmannen, går over til foredraget «Forenkle, fornye og forbedre – om modernisering av forvaltning» ved statssekretær Paul Chaffey fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). Deretter skal Geir Vinsand fra NIVI Analyse presentere en rapport han jobber med for tiden - på bestilling fra Fylkesmannen i Nordland og KS – «Status for interkommunalt samarbeid i Nordland».

Fornyingsprisen

- Fylkesmannen har delt ut fornyingsprisen siden 2011. Prisen ble etablert på bakrunn av et ønske om å spre gode erfaringer og samtidig inspirere kommunene i Nordland til å satse på fornyingsprosjekter. Gjennom prisen ønsker vi å løfte fram et prosjekt som har utmerket seg. Prisen vil bli delt ut under kommunekonferansen, forteller Robert Isaksen, rådgiver ved kommunalavdelinga hos Fylkesmannen i Nordland. Andre overskrifter denne dagen er "Hvordan sikre robuste barnevernstjernester i Nordland" og "Forutsetninger for god kvalitet i barnehager og skoler".

«Tid for forandring»

Jann-Arne Løvdahl, styreleder KS Nordland, ønsker torsdag velkommen til Strategikonferansen. Arbeidsgiveri- og interessekonflikt – hovedutfordringer for KS i 2014/ 2015 er første post i programmet. Videre skal de innom samhandlingsreformen og kompetanseutfordringer samt arbeidsgiverpolitikk for fremtiden. Ikke minst skal de ha gruppearbeid med grunnlag i debattheftet «Tid for forandring – debattgrunnlag for hovedtariffoppgjøret 2014».

Strategikonferansen er en av KS sine største konferanser på lik linje med hva Kommunekonferansen er for Fylkesmannen. Ved å slå sammen disse to håper arrangøren at enda flere får anledning å delta.

I fjor var første gang at alle fylkets 44 kommuner deltok på kommunekonferansen der over 100 deltakere var samlet.

Påmelding til Kommunekonferansen og Strategikonferansen finner du her.

Påmelding til åpning av Senter for velferdsinnovasjon ved UIN finner du her.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.