Næringsutvikling

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 22.11.2017

Klimasmarte bygg - ein del av tredriversatsinga i Noreg

Tidlegare i haust vert det tatt initiativ til ei ny tredrivarsatsing i fylket. Dette jobbar Rogaland Treforum no med å få i gang. Prosjektet har som mål å få auka kunnskap om trebruk, og bidra til fleire klimavennlege bygg i regionen.


Publisert 20.11.2017

Jærsk ost i verdsklasse

Bo Jensen er ein dedikert og fullkomen ystar, og det beviste han til det fulle ved at osten "Lille Aske" fekk tildelt utmerkinga Super gull under oste-VM i London i helga.


Publisert 16.11.2017

Feltkontrollørkurs på Randøy skule

Det blir arrangert feltkurs av hjortevilt på Randøy skule 14.desember.


Publisert 16.11.2017

Stopp spreiinga av smittsame storfesjukdommar

Storfeprodusentar i Rogaland inviterast til informasjonsmøte om smitteførebygging.


Publisert 16.11.2017

Fruktsatsinga utvidast til å gjelde morellar og bær i tunnel

Kriteria for å få tilskot til investering i frukt- og bærproduksjon er blitt reviderte. Den største endringa er at tunnelproduksjon av morellar og bær har fått innpass.


Publisert 14.11.2017

Sårbar på dyrehelse, men handlekraftig

Husdyrproduksjonen i Rogaland er sårbar på grunn av stor dyretettleik, nærleik til kontinentet, mykje reiseaktivitet, stort omfang av utanlandsk arbeidskraft, handel med maskinar og utstyr og nå i det siste med aukande import av dyr (spesielt kjæledyr).


Publisert 08.11.2017

Ny PBL-rettleiar om utvikling av anna næring i LNF-område

Kommunal- og moderniseringsdepartementet og landbruks- og matdepartementet har utgitt ein ny rettleiar til plan- og bygningslova om byggje- og anleggstiltak i samband med  landbruket. Rettleiaren erstattar Landbruk pluss, T 1443 frå 2005.


Publisert 07.11.2017

BU-pris til Jone Wiig Gartneri

Jone Wiig Gartneri er tildelt Bygdeutviklingsprisen for 2017 for sitt store engasjement for vidareutvikling av grønsaksnæringa og for utvikling av innovative produkt.


Publisert 01.11.2017

Klare for å fremme smaken av Vestlandet i Berlin

Bedrifter frå Rogaland skal som ein del av vestlandet representere Fjord Noreg på Internationale Grüne Woche i Berlin 19. – 28. januar 2018!


Publisert 20.09.2017

Nordisk Inn på tunet-samling i Kristiansand

Korleis kan kontakt med planter, dyr og naturopplevingar gje betre livskvalitet for ulike brukargrupper? Det er hovudtemaet på Inn på tunet-konferanse i Kristiansand 31. oktober - 1. november. Konferansen blir samkøyrt med Nordisk forskarsamling innan «Green care and nature based interventions» og finn stad på Scandic Sørlandet Hotell Kristiansand.