Matproduksjon

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 22.10.2021

Urfe-seminar skapte engasjement og matglede på Moi

Interessa og etterspurnaden av bevaringsverdige storferasar har vært aukande dei siste åra. Den 18. oktober blei produsentar, interessentar, rådgjevarar og Ryfylkekokken samla på eit innhaldsrikt fagmøte. Møtet blei arrangert i samarbeid med Urfe SA, Nortura og Statsforvaltaren i Rogaland.

 


Publisert 06.10.2021

Gode resultater fra arbeidstilsyn i Rogaland

Statsforvaltaren i Rogaland har jevnlig kontakt med Arbeidstilsynet. I år har Arbeidstilsynet prioritert  tilsyn knyttet til forebygging av Covid-19 (smittvern). Vi har fått lov til å formidle deres erfaringer fra tilsyn i jordbruket i Rogaland.  


Publisert 28.09.2021

Ostelandet Norge - lær meir om norsk ost

I løpet av dei siste 10 – 20 åra har det vore ein formidabel vekst i ysteri og ysteprodukt her til lands. Nå er informasjonen om dei samla på ein nettstad.


Publisert 16.09.2021

Bli med på ystekurs!

Den beste fagekspertisen i Norge innen melkeforedling er hyret inn til dette introduksjonskurset i ysting og foredling av rå melk.


Publisert 08.07.2021

Lokal mjølkeforedling står for viktig verdiskaping

Gardsmeieria i Norge leverer kvalitetsprodukt og gir norske forbrukarar eit større produktmangfald å velje blant. Tilbakemeldingane på produkta er jamt over gode og dei får rimeleg stor blest i media. Fleire blir inspirerte til å satse.


Publisert 07.07.2021

Stavanger Ysteri ble tildelt Matkulturprisen!

En overrasket og glad Lise Brunborg tok i mot hedersprisen under Gladmat i Stavanger i siste uke.


Publisert 29.06.2021

Gladmat i ny drakt

På onsdag startar Gladmat. Det blir lokalmattorg og sceneprogram som før, men i tillegg blir det inspirerande matturar rundt om i fylket, og spennande restaurantløyper.


Publisert 17.06.2021

Sterk satsing på mjølk og grønt

24 rogalandsbønder har fått tilskot til å bygge nye mjølkefjøs og 26 gartnarar vil satse på frukt, bær og grønsaker på friland og i veksthus.


Publisert 04.06.2021

Rekordpåmelding til Gladmat

I år vil heile 45 lokalmatprodusentar vise fram og selje sine utsøkte produkt på festivalen.


Publisert 22.04.2021

OmCider sider på Fevoll gard

Bodil Kvame har sagt opp stillinga i banken og satsar fullt på omstilling av garden frå gras og sau til frukt saman med mannen Andreas.