Matproduksjon

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 13.06.2023

Auka sats for investeringsmidlar til lausdriftsfjøs frå 1. juli 2023

I jordbruksoppgjeret er det semje om å auke maksimal sats for støtte til lausdriftsfjøs til 50 prosent, og dette skal gjelde frå 1. juli 2023. I 2024 er det også sett av ein eigen nasjonal pott på 100 millionar kroner til dette føremålet, som kan nyttast av fylke som har brukt opp dei fylkesvise midlane.


Publisert 09.06.2023

Hvem har Norges beste gårdsbutikk?

Bransjeorganisasjonen Hanen inviterer publikum til å nominere sin favoritt.


Publisert 28.04.2023

Tomatkirurgi – ein banebrytande teknologisk prosess frå Jæren

Trolltunga Robotics og Wiig gartneri på Jæren har i fellesskap utvikla ein robot som skal sortere og pakke tomatar.


Publisert 20.03.2023

Heiderspris til bonden Kolbjørn Anda

Kolbjørn Anda fekk i dag tildelt landbruket i Rogaland sin heiderspris. Han driv Leikvoll gard i Randaberg, og har i mange år vore ein spydspiss for eit økologisk jordbruk i matregionen Rogaland.


Publisert 16.03.2023

Ost, yoghurt, rømme, fløte, smør med den beste melka!

Har du en drøm om å starte opp med foredling av melk, men vet ikke helt hvordan? La deg inspirere 27.april på Judaberg!


Publisert 10.02.2023

Behov for store investeringar i mjølkesektoren

Heile 465 mjølkebruk har framleis båsfjøs i Rogaland. Mest prekært er det for dei gardane med besetningar under 30 mjølkekyr. I følgje TINE har nær 90 prosent av mjølkebruka i denne gruppa framleis båsfjøs. Det hastar nå med omstilling, for krav om kalvingsbinge trer i kraft allereie i 2024, og krav til lausdrift i 2034.


Publisert 07.02.2023

Søknadsfrister for utviklingsmidler i landbruket 2023

Våren er i anmarsj og det betyr at søknader om tilskudd til utviklingstiltak i landbruket ønskes velkommen. Rogaland fylkeskommune forvalter to ordninger med til sammen 4,32 millioner kroner. Vær obs på søknadsfristen som er 28. april 2023.


Publisert 03.02.2023

Fem fra Rogaland til topps i Det Norske Måltid

250 produkter ble vurdert - Nyyyt, Idsø, Jerseymeieriet, Rygr og Renaa stakk av med seieren i ulike kategorier.


Publisert 23.01.2023

Ystepikene er tildelt Spesialitet for Jærsk Havsletteost!

Utmerkinga for dei for å ha utvikla ein ost i særklasse som har ein rustikk utsjånad, og med smak av umami og syrlege undertonar.


Publisert 18.01.2023

Meld deg på Landbrukskonferansen 2023

Bonden, jorda og naturen er dei viktigaste føresetnadane for matproduksjonen. Er det slik at vi tek desse for gitt og er det grunnar til uro? Blir teknologien den viktigaste drivaren i åra som kjem, eller bør vi i større grad leggja vekt på dei sosiale tilhøva og samspelet med naturen? Kva vil bøndene sjølve velja framover? Årets landbrukskonferanse vil gjera deg litt klokare. Velkomen!