Matproduksjon

Oppdatert 23.02.2024

Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Statsforvaltaren er pådrivar for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat.

Fylkeskommunen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvaltaren samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir

Lokal matproduksjon

Nordland har en rekke bedrifter knyttet til lokal matproduksjon. Gruppen bedrifter inkluderer både de som driver med videreforedling, servering fra egen gård og salg fra egen gård. I tillegg til enkeltbedriftene har vi en rekke samarbeids- og bedriftsnettverk i fylket.

Nyheter

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 06.03.2014

Fykesmannens forventinger til kommunens forvaltning på landbruks- og reindriftsområdet

I dag får kommunene i Nordland brev med våre forventinger i 2014.


Publisert 04.03.2014

Miniseminar om lokal mat og reiseliv på Kleiva

Førstkommende fredag 7.mars er det klart for miniseminar på Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. Det er avgangselevene på naturbruk og det samlingsbaserte voksenagronomstudiet som er målgruppe for seminaret. Tema denne gangen er muligheter og utfordringer ved å starte opp med grønt reiseliv og mat som opplevelse.


Publisert 21.02.2014

Søk om støtte til markdager mm innen 1. mars

Midler til oppfølging av regional handlingsplan for økologisk landbruk er fra 2014 slått inn under BU-ordningen.


Publisert 19.02.2014

Mobiliseringsmøte i Valnesfjord


Publisert 24.01.2014

Matopplevelser i Nordland

Fylkesmannens landbruks- og reindriftsavdeling er nå i gang med et nytt prosjekt som skal gå over to år der det handler mye om opplevelsesproduksjon med utgangspunkt i lokalmat.


Publisert 23.01.2014

Nordland er populært i Berlin - og resten av verden

Fisk, reker og molte er noe av det som tilbys tyskere og andre besøkende under Grüne Woche i Berlin.


Publisert 20.01.2014

Ringer hjem til Bodø: «Send mere ost!»

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug tok seg tid til å hilse på Astrid Olsen under åpningen av Norges stand på Internationale Grüne Woche i Berlin. Det var godt hun var der tidlig, for nå er all osten utsolgt.


Publisert 17.01.2014

Christel skal forsvare Nord-Norges ære i Berlin

Fredag 17. åpnet Grüne Woche i Berlin med 14 deltakere fra Nordland. En av dem er Christel Asbakk fra Fauske.


Publisert 13.01.2014

Kompetanseprogram for kokker klart!

Innovasjon Norge er klar med Norgeslanseringen av de nye kokkekursene som har fått tittelen: "Kjøkken med norske spesialiteter og sesongens varer". Skal Nordland være det første fylket som kjører disse kusene for restaurantnæringen?


Publisert 19.12.2013

Flere fra Nordland reiser til Grüne Woche i januar

Lofoten Gårdsysteri, Kjerringøy Gård, Nyvoll Hjortefarm, Dverberg prestegård og Lofotmat er noen av de som reiser til Berlin på nyåret. Målet er å gjøre norsk mat, kultur og reiseliv enda bedre kjent for det tyske markedet.