Ost, yoghurt, rømme, fløte, smør med den beste melka!

Lokal produsert ost, yoghurt, smør og annet godt basert på melk er etterspurt. Foto Statsforvalteren

Har du en drøm om å starte opp med foredling av melk, men vet ikke helt hvordan? La deg inspirere 27.april på Judaberg!

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.03.2023

Norge har gjennom de siste 10-15 årene fått mange produkter med høy kvalitet basert på melk. Flinke melkebønder har enten selv eller i samarbeid med engasjerte folk etablert melkeforedling på gården eller i egnede lokaler andre steder.

Næringshagen TEAL har fått i oppdrag å gjennomføre en studie for å se på interessen for mer foredling av melk i Stavangerregionen. Vi inviterer derfor de som har interesse for lokalmat til en samling der vi får treffe mennesker som har satset. Vi får høre deres historier, hvordan det startet og hvilke utfordringer de møtte på veien og mot etablering og senere drift. Du trenger ingen spesiell bakgrunn! Interesse og lyst til å lære er en god start.

Dato: 27.april kl 19-21
Sted: TEALs lokaler, Nedre Hauskjeneset 3, 4160 Finnøy

Program

  • Ryfylke gardsysteri, fra idé til realisering
  • Om samarbeid mellom melkebonde og osteprodusent
  • Ystepikene
  • Kompetanseinnblikk – kursing, marked, utstyr
  • Støtteordninger for etablerere

Smakebiter serveres selvsagt!

Vi lover deg en spennende kveld på en mulig vei mot et nytt lokalmateventyr i regionen. Har du lyst til å delta? Påmelding til sigve.skretting@teal.no tlf 90751025

Arrangør: TEAL AS i samarbeid med Stavanger kommune, Statsforvalteren i Rogaland og Kompetansenettverk Sør. Prosjektet har fått støtte av Rogaland fylkeskommune sine tilretteleggingsmidler.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.