Tilskott til opplæring av barn og unge som søker opphald i Norge

Søknadsfrist:
15. februar 2024
Målgruppe:
Kommunar og fylkeskommunen
Ansvarlig:
Reidun Nedrebø

Kommunar og fylkeskommunen kan søke Statsforvaltaren om tilskott til arbeidet med å gje barn og unge som søker opphald i Noreg opplæring. Tilskottet rettar seg inn mot barn og unge mellom 16 og 18 år, og gjeld både grunnskule og vidaregåande opplæring. Fristen for å søke om tilskott for hausten 2023 er 15. februar 2024.

Publisert 15.01.2024

Grunnskoleopplæring aldersgruppa 16-18 år

Barn og unge asylsøkarar og barn og unge som søker familiegjenforeining er omfatta av tilskottsordninga. Det eit krav at eleven oppheld seg lovleg i landet og at det blir gitt grunnskoleopplæring etter læreplanverket. Elevar i alderen 16-18 år utløyser statstilskott. Fyller eleven 18 år i løpet av skoleåret blir det gitt tilskott ut dette skoleåret. Kommunane søker Statsforvaltaren om tilskott. Når søknad om opphald er avgjort og asylsøkeren/eleven har flytta til bustadskommunen eller reist ut av landet, fell statstilskottet bort. Når søknad om familiegjenforeining er avgjort fell statstilskottet bort.

Vidaregåande opplæring aldersgruppa 16-18 år

Unge asylsøkarar og unge som søker familiegjenforeining er omfatta av tilskottsordninga. Det er eit krav at eleven oppheld seg lovleg i landet og at det blir gitt vidaregåande opplæring etter læreplanverket. Fyller eleven 18 år i løpet av skoleåret blir det gitt tilskott ut dette skoleåret. Fylkeskommunen søker Statsforvaltaren om tilskott. Når søknad om opphald er avgjort og asylsøkeren/eleven har flytta til bustadskommunen eller reist ut av landet, fell statstilskottet bort. Når søknad om familiegjenforeining er avgjort fell statstilskottet bort. Opplæring etter opplæringslova § 4a-1 andre ledd ("meir grunnskole") utløyser ikkje tilskott over denne tilskottsordninga.

Du finn lenke til meir informasjon og søknadsskjema  i høgremenyen.

 

Søknadsfrist 15. februar. 

Søknadsfrist:
15. februar 2024
Målgruppe:
Kommunar og fylkeskommunen
Ansvarlig:
Reidun Nedrebø