Tilskudd til implementering av velferdsteknologi 2017 - 2020.

Søknadsfrist:
6. april 2017 23:00
Målgruppe:
Primær målgruppe er kommuner. Sekundær målgruppe er mottakere av helse og omsorgstjenester.
Ansvarleg:
Fylkesmannen i Nordland i samarbeid med Helsedirektoratet
Kven kan søke:
Kommuner

Nasjonalt program for velferdsteknologi går over i en innføringsfase for trygghets- og mestringsteknologi og inviterer derfor flere kommuner med.

Publisert 08.02.2017

Siden 2013 har en rekke kommuner i regi av det nasjonale velferdsteknologiprogrammet prøvd ut trygghets- og mestringsteknologi og jobbet med omstilling av helse- og omsorgstjenestene. De har bidratt til utvikling av verktøy og metoder som nye kommuner kan dra nytte av slik at implementeringsarbeidet blir lettere.

Nasjonalt program for velferdsteknologi ønsker å stimulere til kommunesamarbeid og aktive regionale nettverk. Vi oppfordrer derfor enkeltkommuner som ønsker å bidra i dette arbeidet, å etablere samarbeid med andre kommuner om implementering av velferdsteknologi i forkant av søknad på denne utlysningen. Det nasjonale programmet er kjent med at det allerede er etablert ulike samarbeidskonstellasjoner mellom kommuner i og på tvers av fylkesgrenser, noe det vil være en styrke å bygge videre på.

Formelle krav til søknadens innhold er beskrevet i regelverket. Budsjettene må gjenspeile hvordan tilskuddsmidlene er tenkt brukt og fordelt mellom de ulike samarbeidende kommunene. Det må foreligge samarbeidsavtaler mellom kommunene på søknadstidspunktet. Søknaden må være forankret på rådmannsnivå i alle kommunene som deltar i søknaden og velferdsteknologi må være et satsningsområde.

Samarbeidsprosjekter som tas opp i programmet må baseres på en eller flere av de anbefalte teknologiområdene fra Velferdsteknologiprogrammet.

Dette er:

  • Varslings- og lokaliseringsløsninger
  • Elektronisk medisineringsstøtte
  • Elektroniske dørlåser
  • Digitalt tilsyn (utvidet trygghetsalarm med sensorer som også kan inkludere kamera)
  • Oppgraderte sykesignalanlegg/pasientvarslingssystem
  • Logistikkløsning for mer optimale kjøreruter og bedre kvalitet på tjenester

Se mer på linken i høyremenyen.

Kommuner som har deltatt i denne utprøvingen så langt i programmets tid, vil stå til rådighet som ressurskommuner for de nye prosjektene som tas opp i programmet for regional spredning 2017-2020. De vil bidra med erfaringer fra egne prosjekter samt veilede i metoder og verktøy i forbindelse med nødvendig endringsarbeid. Ressurskommuner er ikke forhindret fra å være søkerkommune på vegne av sin «region» dersom dette faller naturlig.

Link til tilskuddsordningen finner du i høyremenyen.

Søknadsfrist:
6. april 2017 23:00
Målgruppe:
Primær målgruppe er kommuner. Sekundær målgruppe er mottakere av helse og omsorgstjenester.
Ansvarleg:
Fylkesmannen i Nordland i samarbeid med Helsedirektoratet
Kven kan søke:
Kommuner