Skjønnsmidler

Søknadsfrist:
1. februar 2017
Målgruppe:
Kommunene i Nordland
Ansvarleg:
FMNO
Kven kan søke:
Kommunene i Nordland

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) fordeler årlig en del av rammetilskuddet til kommunene og fylkeskommunene etter skjønn. Skjønnstilskuddet brukes til å kompensere kommuner og fylkeskommuner for spesielle lokale forhold som ikke fanges opp i den faste delen av inntektssystemet.

Publisert 11.10.2016

Fylkesmennene har ansvaret for at en kommer frem til en god og rettferdig fordeling av skjønnsmidlene mellom de enkelte kommunene. Retningslinjene fra KMD skal bidra til en likeverdig behandling av kommunene i alle landets fylker, slik at alle kommunene får samme mulighet til å løse pålagte oppgaver. Det er likevel departementets syn at det må være rom for variasjon i fylkesmennenes arbeid med tildeling av skjønnsmidler, tilpasset lokale forhold i hvert enkelt fylke.

Det kan ikke gis støtte til rene næringsutviklingsprosjekter, ordinær drift av interkommunale samarbeid eller kommunestrukturprosjekter. Fylkesmennene kan holde igjen skjønnsmidler til senere fordeling gjennom tildelingsåret. Dette gir Fylkesmannen frihet til å gi støtte til kommuner som i løpet av året får uforutsette økonomiske problemer. Det er et vilkår at kommunene går inn med egenandel i prosjekter for å sikre forankring og forpliktelse. Det ligger også føringer i retningslinjene på at Fylkesmannen bør stimulere til læring og erfaringsutvikling, samt bistå kommunene med oppfølging og veiledning.

 

Søknadsfrist for prosjekt er 01.02.2017 og for drift 01.06.2017. Søknadsskjema finner du til høyre i skjermbildet.

Søknadsfrist:
1. februar 2017
Målgruppe:
Kommunene i Nordland
Ansvarleg:
FMNO
Kven kan søke:
Kommunene i Nordland