Nok gras, men spennende kornhøst

De fleste er nå ferdige med grashøstinga og det ser ut til at stor andre- og tredjeslått retter opp mye av den dårlige førsteslåtten.

For kornbøndene er det fortsatt spenning knytta til høsten. Mye etterrenning i kornet på grunn av tørken i juni gav grønne åkrer og mye seinere modninga enn normalt. Trøndelags kornbønder ønsker seg sol, varme og vind framover.

For de andre kulturene våre ser det ut til at vi har normale avlinger.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 14.09.2020

Tørken i juni har preget vekstsesongen i år, men det blir likevel ingen fòrkrise i Trøndelag. Trøndelag har 1, 62 mill. da dyrka jord, herav 1,15 mill. daa grovfòr. I det meste av fylket har grovfòr-produsentene fått gode avlinger av 2. og 3. slåtten. Dette retter opp situasjonen for de fleste.

Fylkesmannen har sendt prognose om forventa avlinger til Landbruksdirektoratet. Ut fra dagens situasjon forventer fylkesmannen et avlingsnivå på 85 % av normalt for korn og gras, og tilnærmet normalt for de andre planteproduksjonene.

Spesielt for korn er tallet usikkert. Kornhøsten blir svært sein og det meste av Trøndelags 450 000 da korn står fortsatt uhøsta. Vi anslår at mindre enn 10% kornet er høsta inn fram til nå. Får vi bra vær framover med lite regn, bra temperaturer og litt vind for opptørking, så regner vi med at det meste skal komme i hus.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar