4,8 millioner kr ekstra til skogsveger i Trøndelag

Fylkesmannen i Trøndelag har fått ekstra tilskuddsmidler til skogsveger.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 08.07.2019

Den nye tildelingen på 4,8 mill kr kom etter at Fylkesmannen i Trøndelag nylig sendte en søknad til Landbruksdirektoratet som dokumenterte et ekstraordinært behov for mer midler i 2019.

De nye tilskuddsmidlene gir Fylkesmannen i Trøndelag en mulighet til å gi positive svar til flere av skogeiere som har søkt om tilskudd til bygging av skogsveg i år.

-Vi registrerer en uvanlig stor pågang av søknader om tilskudd til skogsveger i Trøndelag for tiden, og selv om noen søkere nå vil få et tilsagn om støtte fra Fylkesmannen i Trøndelag har vi ikke midler til å innvilge alle søknadene. Vi har pr i dag søknader liggende for til sammen 18 mill kr, sier fylkesskogmester Saursaunet.

- Den store aktiviteten på skogsvegbygging vi nå ser i Trøndelag er et resultat av målrettet innsats over flere år hvor kommunene, skognæringa, Fylkesmannen og fylkeskommunen i felleskap har satset på skogpådrivere og vegplanleggere. Dette kombinert med økte tilskuddsrammer bidrar nå til at skogindustrien i Trøndelag får mer lokalt virke i sin produksjon, avslutter Saursaunet.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar