Statsforvalteren melder om høring av forslag til revidert verneforskrift for Øvre Forra naturreservat

Høyringsfrist:
15. januar 2023 23:59
Foto: Hilde Ely-Aastrup / Statsforvalteren i Trøndelag.

Med i høringen inngår forslag til nytt vernekart med mindre grenseendring i Heståsdalen, og forslag til sykkelsti- og løypekart.

Publisert 03.11.2022

Verneområdet er et av Norges største naturreservater og ligger i kommunene Levanger, Stjørdal, Meråker og Verdal. I 2002 fikk Øvre Forra Ramsar-status som et internasjonalt viktig våtmarksområde. Forslaget til ny verneforskrift er gjennomgått av Miljødirektoratet, og de har godkjent at utkastet går på høring. Med i høringen inngår dessuten forslag til nytt vernekart med mindre grenseendring i Heståsdalen, og forslag til sykkelsti- og løypekart.

Inntil Øvre Forra ligger to naturreservater av nyere dato med mer moderne vernebestemmelser. Grønningen ble vernet i 2011 og Feren i 2014. Alle de tre områdene blir blant annet mye brukt til friluftsliv for innbyggere i regionen, både sommer og vinter. Ved kryssing av grensene mellom dem, må besøkende i dag forholde seg til forskjellige bestemmelser. Gjennom prosessen med revisjon av verneforskriften for Øvre Forra, ønsker vi å harmonisere bestemmelsene for de tre nærliggende naturreservatene.

Fristen for innspill til forslaget om ny verneforskrift, forslag til nytt vernekart med mindre grenseendring i Heståsdalen, og forslag til sykkelsti- og løypekart, er satt til 15. januar 2023. Innspill kan sendes pr e-post: sftlpost@statsforvalteren.no eller som brevpost til Statsforvalteren i Trøndelag.