Bioenergi og trebruk

Skogen er ein fornybar ressurs og når tre blir nytta som konstruksjonsmateriale i bygg eller som bioenergi har det positiv innverknad på klimaet. Statsforvaltaren skal bidra til auka produksjon og utbygging av bioenergi, auka bruk av tre og auka verdiskaping basert på ressursar frå skogen.

Bioenergi eir ein fornybar og Co2-nøytral energiberar som bidreg til å dekke Noregs energibehov, til sysselsetting og auka verdiskaping i distrikta. Statsforvaltaren skal bidra til å nå nasjonale mål om auka bruk av skogråstoff til bioenergi, blant anna gjennom samarbeid med Innovasjon Norge.

Auka trebruk gir langvarig binding av karbon samtidig som det kan erstatta andre meir klimabelastande materiale. Statsforvaltaren si rolle knytt til auka trebruk er mellom anna å styrke satsinga gjennom regionale strategiar, verkemiddelbruk og samhandling med kommunane, fylkeskommunen, Innovasjon Norge, næringsorganisasjonane og aktørar i verdikjeda. 

Vis meir

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 29.01.2021

Ein skog av bygg i tre i Rogaland

Bruk av tre som konstruksjonsmateriale har fått sin renessanse, også i Rogaland.


Publisert 02.12.2020

Bygg i tre for framtida

Å bygge i tre gir klimagevinst i form av binding av CO2 i bygget. Dette treng ikkje å gå på bekosting av verken byggeprosessen eller kvaliteten på resultatet. Noregs styrste næringsbygget med berekonstruksjon av tre står i Stavanger og nådde denne veka toppen i to kåringar gjort av byggebransjen sjølv.