Presserom

Kommunikasjonsstaben jobber tett med fylkesmann og fagavdelingene. Vi hjelper journalister med å finne riktig person å snakke med for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk og statsbesøk.

Du kan lese om Fylkesmannen i Troms og Finnmark sine oppgaver i tildelingsbrevene og årsrapportene våre (regjeringen.no).

Abonner på nyheter fra Fylkesmannen i Troms og Finnmark

Fylkesmann Elisabeth Vik Aspakers kalender

Aktuelle saker

Tilsynskalender

Saker på høring

Kurs- og konferansekalender

Tilskuddskalender

 


Pressemeldinger:


08.07.2019

Om dommen mot tidligere fylkesmann

Fylkesmannen i Troms og Finnmark uttaler seg ikke om dommen mot tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen ut over en kort kommentar. 

20.06.2019

Fellingstillatelse på bjørn i Bugøyfjord-Neiden

Fylkesmannen i Troms og Finnmark har gitt tillatelse til å felle skadegjørende bjørn i området Bugøyfjord-Neiden i Sør-Varanger kommune. Tillatelsen gjelder fra 20. juni til 27. juni.

13.06.2019

Trenger nordnorske kandidater til internasjonal matmesse

Vet du om bedrifter som representerer den beste maten og reiselivet som Nord-Norge har å by på? Fylkesmannen skal samle delegasjonen til Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin, en av verdens største forbrukermesser.

11.06.2019

Bjørn felt i Evenes

En hannbjørn ble felt ved Bogen i Evenes kommune tirsdag morgen. Fylkesmannen gav fellingstillatelse etter at sau ble skadet og drept av bjørn i området.

06.06.2019

Fellingstillatelse på bjørn i Nordland og sør i Troms

Fylkesmannen har gitt tillatelse til å felle skadegjørende bjørn i Evenes, Skånland og deler av Gratangen og Narvik. Tillatelsen gjelder fra 06. juni til 13. juni.

05.03.2019

Styringsgruppen for Karasjokprosjektet konstitueres

Torsdag 7. mars arrangerer Karasjok kommune og Fylkesmannen i Troms og Finnmark første styringsgruppemøte i forprosjektet til det store omstillingsprosjektet for Karasjok kommune. – Vi ser fram til et godt samarbeid med fylkesmannen i årene som kommer, sier ordfører Svein Atle Somby.

18.02.2019

Utfordringer og muligheter

Kommunene står overfor store framtidige utfordringer mener ordførere og rådmenn i Troms og Finnmark. Det viser en ny og stor kartlegging.

28.12.2018

Informasjon om nytt fylkesmannsembete i nord

Kjære redaksjoner i nord! 1.januar 2019 er vi ett stort embete, Fylkesmannen i Troms og Finnmark. Vi i kommunikasjonstaben vil fortsatt jobbe tett med fylkesmann og alle fagavdelingene. Vi hjelper journalister med å finne riktig person å snakke med for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk. Her gir vi dere noen faktaopplysninger om det nye embetet og ønsker samtidig en riktig god jul og et godt nytt år. Takk for samarbeidet i året som gikk!