Presserom

Kommunikasjonsstaben jobber tett med fylkesmann og fagavdelingene. Vi hjelper journalister med å finne riktig person å snakke med for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk og statsbesøk.

Du kan lese om Fylkesmannen i Troms og Finnmark sine oppgaver i tildelingsbrevene og årsrapportene våre (regjeringen.no).

Abonner på nyheter fra Fylkesmannen i Troms og Finnmark

Fylkesmann Elisabeth Vik Aspakers kalender

Aktuelle saker

Tilsynskalender

Saker på høring

Kurs- og konferansekalender

Tilskuddskalender

 


Pressemeldinger:


19.12.2019

Opphever Nordkapp kommune sitt vedtak

Fylkesmannen i Troms og Finnmark mener vedtaket om å forlenge løyve til å kreve adgangsavgift på Nordkapp-platået ikke oppfyller kravene i forvaltningsloven. 

10.12.2019

Følger luftambulansesaken

Fylkesmannen i Troms og Finnmark vurderer at situasjonen med operatørbytte i luftambulansetjenesten krever økt overvåkning. Derfor har fylkeslegen høynet beredskapsnivået i dag.

06.11.2019

Velkommen til statsborgerseremoni i Tromsø

38 personer i Troms fylke ønsker å feire sitt nye, norske statsborgerskap. 

02.10.2019

Akkreditering – H.M. Kongen besøker Karasjok 24. oktober

24. oktober besøker H.M. Kong Harald Karasjok i forbindelse med Samisk språkuke. Media kan søke om akkreditering innen 17. oktober.

01.10.2019

Følger luftambulansetjenesten

På bakgrunn av bekymring- og avviksmeldinger hadde fylkeslegen i Troms og Finnmark møte med Helse Nord og Luftambulansetjenesten mandag 30. oktober. 

26.09.2019

Fylkesmannen følger situasjonen med brann i tråler i Tromsø

Fylkesmannen i Troms og Finnmark satt stab torsdag formiddag. Litt før halv ett ble beredskapsnivået justert ned til normalt igjen. Vi følger nøye med på situasjonen med trålerbrannen i Tromsø.

08.07.2019

Dom i saken mot tidligere fylkesmann

Fylkesmannen i Troms og Finnmark uttaler seg ikke om dommen mot tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen ut over en kort kommentar. 

20.06.2019

Fellingstillatelse på bjørn i Bugøyfjord-Neiden

Fylkesmannen i Troms og Finnmark har gitt tillatelse til å felle skadegjørende bjørn i området Bugøyfjord-Neiden i Sør-Varanger kommune. Tillatelsen gjelder fra 20. juni til 27. juni.

13.06.2019

Trenger nordnorske kandidater til internasjonal matmesse

Vet du om bedrifter som representerer den beste maten og reiselivet som Nord-Norge har å by på? Fylkesmannen skal samle delegasjonen til Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin, en av verdens største forbrukermesser.

11.06.2019

Bjørn felt i Evenes

En hannbjørn ble felt ved Bogen i Evenes kommune tirsdag morgen. Fylkesmannen gav fellingstillatelse etter at sau ble skadet og drept av bjørn i området.

Flere nyheter