Slåttekurs i Skárfvággi / Skardalen

Dato:
18. juli 2023 19:30 - 19. juli 2023 20:00
Stad:
Skárfvággi / Skardalen, Kåfjord
Arrangør:
Skardalen bygde- og kulturlag, Kåfjord kommune, Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Skogslått med ungdommene i Skardalen UKL. Foto: Skardalen bygde- og kulturlag / Skardalen bygde- og kulturlag.

Vi inviterer til slåttekurs i Skárfvággi /Skardalen utvalgte kulturlandskap den 19.juli, med mulig overnatting fra 18.-20.juli. Det blir anledning til å se å lære å sette opp ljå, bruke slipestein, sette opp hesjer og lære god slåtteteknikk.

Publisert 05.07.2023

Vi tilbyr gratis overnatting og middag 19.juli. Det vil også bli muligheter for besøk av biologer som forteller om markene vi slår – og hva som er viktig å tenke på for planter, insekter og beitemarkssopp. Det vil også bli muligheter til å lære om samisk kulturhistorie, krigshistorie, geologi, biologisk mangfold og gamle landbrukstradisjoner. 

Hva må du ordne selv?

Du dekker selv reise og småmat som matpakker, frokost og kvelds. Vi har ljåer, men ta gjerne med om du ønsker å få din satt opp riktig. Ta også med gode arbeidsklær, egnet skotøy, drikkeflaske, insektmiddel og solkrem o.l.

Påmeldingsfrist: Torsdag 13.juli – Oppgi om du blir til middag 19.juli, - til Ellen Elverland, regional fagrådgiver skjøtsel Troms og Finnmark, Nibio.
E-post: ellen.elverland@nibio.no

Overnatting: Dersom du har behov for overnatting, kan du ta kontakt med Manndalen Sjøbuer, der vi har holdt av noen hytter mellom 18.-20.juli. Oppgi at du skal delta på Slåttekurs i Skardalen. Dersom det skulle være fullt, så send gjerne melding til oss om dette, så ordner vi overnatting et annet sted. 

Slått på hesjer i Skardalen

Dato:
18. juli 2023 19:30 - 19. juli 2023 20:00
Stad:
Skárfvággi / Skardalen, Kåfjord
Arrangør:
Skardalen bygde- og kulturlag, Kåfjord kommune, Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Kontaktpersonar