Søknad om tillatelse etter forurensningsloven til ny bølgepappfabrikk på Svinesundsparken i Halden kommune

Høyringsfrist:
4. oktober 2019

Fylkesmannen i Oslo og Viken har mottatt søknad av 13.11.2018, revidert 28.06.2019, fra Peterson Packaging AS om tillatelse etter forurensningsloven til etablering og drift av en bølgepappfabrikk på Svinesundsparken i Halden kommune.

Publisert 30.08.2019

Sammendrag av søknaden

Peterson Packaging AS søker om tillatelse til en ny bølgepappfabrikk på Svinesundsparken, gbnr. 37/32 i Halden kommune. Det søkes om årlig produksjon av 150 000 000 m2 bølgepapp per år, tilsvarende sirka 71 400 tonn.

Det forventes utslipp av metaller og oksygenforbrukende stoffer til kommunalt spillvannsnett. Virksomheten opplyser at de vil rense kritiske deler av avløpsvannet i eget renseanlegg før påslipp til kommunalt spillvannsnett. Flere innendørs overflater vil være tilkoblet oljeutskiller. Overflatevann fra tak og utendørs arealer vil føres til kommunalt nett for overvann som føres via Stordiket til Hjelmungbekken.

Virksomheten vil ha et forbrenningsanlegg for gass (flytende naturgass/biogass) på 5,9 MW som vil medføre utslipp til luft. Peterson Packaging AS søker om utslippsgrenser i samsvar med forurensningsforskriften § 27-5. Virksomheten opplyser at fuktig luft fra tørkemaskinen for bølgepapp blir ført ut over taket og at denne luften ikke medfører forurensningsfare.

Virksomheten vil medføre støy og søker om grenseverdier for dette. Støyvurdering er vedlagt søknaden.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Peterson Packaging lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 04.10.2019. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med: Saksnummer: 2018/609.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.

Høyringsfrist:
4. oktober 2019