Endret tillatelse for Tenden Miljø AS avd. Otta

Fylkesmannen har foretatt endringer i avfallstyper og -mengder for sorteringsanlegget på Sandbumoen i Sel kommune.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 28.05.2019

Driftsutfordringer på sorteringsanlegget på Sandbumoen førte i en perioen til ulike nærmiljøulemper som lukt, flygeavfall og skadedyrproblematikk. Dette førte til en rekke naboklager. Manglende nedstrømsløsninger for videre transport av avfall medførte opphoping av ulike avfallstyper og mangler på arealer for å gjennomføre forsvarlig drift.

Fylkesmannen har sett behov for å få betydelig raskere omløp i avfallet som tas inn på anlegget. Derfor er det nå fastsatt krav til lagringsmengde og lagringstid for de ulike avfallstypene. Særlig er det behov for å skjerpe inn krav til mellomalgring av avfall som kan gi ulemper med lukt. Endringene i tillatelsen er foretatt i dialog med Tenden Miljø AS.

Tende Miljø AS har samtidig over noe tid endret drfiten ved anlegget. Det tas ikke lenger innblandet restavfall fra husholdninger eller fritidsboliger. Det tas heller ikke inn farlig avfall på anlegget. Bedriften har samtidig utarbeidet en plan for opparbeiding av anleggsområdet med tanke på utvikling av framtidig drift.

Vedtak i saken og ny tillatelse kan leses i menyen til høyre på denne siden. Frist for eventuelle klager på vedtaket er innen 11. juni 2019.