Nye Veier - E39 Bue-Ålgård -søknad om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp fra midlertidig anleggsvirksomhet

Høyringsfrist:
15. mars 2022

Statsforvalteren i Rogaland har mottatt søknad fra Nye Veier AS om tillatelse etter forurensningsloven §§ 11, til utslipp fra midlertidig anleggsvirksomhet, tillatelse til fysiske tiltak i vassdrag etter lov om laksefisk og innlandsfisk og vannressursloven i forbindelse med utbyggingen av ny E39 fra Bue i Bjerkreim kommune til Ålgård i Gjesdal kommune.

Publisert 15.02.2022

Reguleringsplanen for tiltaket er ikke vedtatt og endringer kan forekomme. Dersom endringene fører til at forurensingspotensialet blir større så vil saken sendes på ny høring.

I strekningen mellom Bue i Bjerkreim kommune og Ålgård i Gjesdal kommune, skal det bygges ny firefelts motorvei på ca 14 km. Beregnet ÅDT nord for Skurve er 19 200. Veien vil i stor grad gå langs indre del av det vernede Figgjovassdraget. Det er planlagt flere store fyllinger i verna
vassdrag, 3 lange broer samt en tunnel gjennom Tindafjellet.

Søknaden blir lagt ut til offentlig ettersyn på nettsidene til Bjerkreim og Gjesdal kommune, og på Statsforvalteren i Rogaland sin internettside www.statsforvalteren.no/rogaland under «Høyringar».

Uttalelser fra interesserte sendes til Statsforvalteren i Rogaland, postboks 59, 4001 Stavanger, eller sfropost@statsforvalteren.no innen 4 uker fra utleggingstidspunkt