Tilskudd til forebyggende og konfliktdempende tiltak i rovviltforvaltningen

Søknadsfrist:
1. februar 2019 23.59
Målgruppe:
Landbruk, reindrift, kommuner og organisasjoner
Ansvarlig:
Christer Michaelsen
Hvem kan søke:
Husdyreiere, reineiere, kommuner og organisasjoner

Husdyreiere, reineiere, kommuner og organisasjoner kan søke om penger til å begrense skadene rovvilt kan forårsake og til konfliktdempende tiltak . Fristen for å søke er 1. februar.

Publisert 15.01.2019

Fristen utvides for å kunne informere og veilede søkere godt om ordningen dersom det er behov.

Mål med tilskuddet

Målet er tilskuddsordningen er å sikre effektive forebyggende tiltak for å begrense skadene rovvilt kan forårsake for beitenæringene og konfliktdempende tiltak for å begrense ulemper for lokalsamfunn og andre grupper. Landbruks-, dyrevelferd- og miljøvirkemidler skal samlet bidra til måloppnåelsen.

Akutte midler skal avtales med Fylkesmannen på forhånd og kan søkes om gjennom hele året ved akutte situasjoner.

Prioritering

Tiltak som omfatter fellesløsninger med flere besetninger, hele beitelag, sankelag, reinbeitedistrikter eller siidagrupper prioriteres foran tiltak i enkeltbesetninger og siidaandeler.

Standarder

Det er fastsatt fire standarder for søknad om tilskudd. Disse standardene skal følges ved søknad om tilskudd til rovdyrsikkert gjerde, beredskapsareal, tidlig nedsanking og bruk av vokterhund. Du kan lese mer om dette på rovviltportalen.

Hva gjør du?

Gå inn på Elektronisk søknadssenter. Har du ikke søkt elektronisk før, må du registrere deg som søker. Når du registrerer deg som søker, legger du inn egen e-post adresse og lager eget passord. Deretter kan du logge deg inn, fylle ut søknaden og sende den elektronisk. Det elektroniske søknadsskjemaet er enkelt å fylle ut.

Frist for å søke om tilskudd er 1. februar 2019.

Søknadsfrist:
1. februar 2019 23.59
Målgruppe:
Landbruk, reindrift, kommuner og organisasjoner
Ansvarlig:
Christer Michaelsen
Hvem kan søke:
Husdyreiere, reineiere, kommuner og organisasjoner