Medisiner mangler i multidoseposer

Det er oppdaget at medisiner mangler i multidosepakninger utlevert i en rekke kommuner. Opptil 7000 pasienter kan være rammet. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.03.2019

Siden årsskiftet har det forekommet at medisiner mangler i mulitdoseposer som utleveres til pasienter. Problemene kan ha rammet opptil 700 pasienter i 72 kommuner. Sande kommune i Vestfold er en av kommunene som mottar multidosepakninger fra det aktuelle firmaet, men det er så langt ikke funnet feil i medisinutleveringen i denne kommunen. 

Ved årsskiftet overtok NMD ansvaret for multidoseleveransen til 72 kommuner. Mangel på noen legemidler og feil i overføring av informasjon har ført til at noen pasienter ikke har fått alle legemidlene som de skal ha. NMD-apoteket jobber nå med å kontakte legene som har berørte pasienter.

NMD Vitusapotek AB28 har ansvar for å informere berørte leger. Inntil videre må helsepersonell som mottar de multidosepakkede legemidlene være oppmerksom på at det kan være legemidler som mangler i posen, sjekk ordinasjonskortene. Kontakt legen dersom det mangler tabletter i posene.

Hva er mulitdose?

Multidose er maskinell pakking av legemidler i poser (dosetter) til personer som trenger hjelp til å dosere og huske å ta legemidlene sine. Det er med på å sikre riktig legemiddelbruk og å gjøre det enklere for brukeren. Multidose er spesielt nyttig for hjemmesykepleien og på sykehjem.

Les mer på nettsiden til Statens legemiddelverk

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.