Kunngjøring: Vedtak om tillatelse til drift av omlastingsstasjon, Renovasjonsselskapet for Drammensregionen IKS, Eiker Næringspark i Øvre Eiker kommune

Vi har gitt tillatelse etter forurensningsloven til drift av omlastingsstasjon for husholdningsavfall i Øvre Eiker kommune. Tillatelsen er gitt på bestemte vilkår.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.08.2019

Fylkesmannen har i vedtak av 22.08.2019 ferdigbehandlet søknad fra Renovasjonsselskapet for Drammensregionen IKS (RfD), hvor det søkes om tillatelse etter forurensningsloven til drift av omlastingsstasjon for husholdningsavfall i Øvre Eiker kommune.

Vi mottok søknad 20. desember 2018 fra RfD om tillatelse til omlasting av husholdningsavfall på Eiker Næringspark, gbnr. 73/46 og 73/547, i Øvre Eiker kommune.

Fylkesmannen mener at virksomhetens planlagte drift, gjør det sannsynlig at virksomheten kan drives uten å medføre uakseptabel forurensning. Samfunnsnytten virksomheten utgjør er også vektlagt.

Tillatelsen med vilkår er gitt i medhold av forurensningsloven § 11, jamfør § 16.

For detaljerte rammer og vilkår til gjennomføringen av tiltaket, vises til tillatelsen. Vedtaket og tillatelsen er lagt ut til gjennomsyn i menyen til høyre.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-18 og forvaltningsloven § 27 kunngjøres vedtaket om tillatelse.

Klageadgang

Vedtaket om tillatelse kan innen 13. september 2019 påklages av partene eller andre med rettslig klageinteresse til Miljødirektoratet, jf. forvaltningsloven § § 28 og 29. En eventuell klage skal fremsettes for Fylkesmannen i Oslo og Viken. Klagen skal angi hva det klages over, og den eller de endringer som ønskes. Klagen bør begrunnes, og andre opplysninger av betydning for saken bør nevnes, jf. forvaltningsloven § 32. En eventuell klage skal gis skriftlig og sendes per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eventuelt post til postboks 325, 1502 Moss. Referanse: «Klage på vedtak om tillatelse i sak 2019/1072.»