Søknad om økt utslipp fra Fennefoss renseanleggg

Høyringsfrist:
14. februar 2024 23:59

Evje og Hornnes kommune søker om tidsbegrenset tillatelse til økt utslipp fra Fennefoss renseanlegg i forbindelse med ombygging. Ombyggingen er estimert til å vare i seks uker, og vil gjennomføres i perioden fra uke 14 til og med uke 20.  

Publisert 16.01.2024

Bakgrunnen for ombyggingen er at kommunen planlegger å oppgradere renseanlegget for å oppfylle sekundærrensekravene i forurensningsforskriften kapittel 14. Samtidig vil kommunen gjennomføre andre nødvendige forbedringer på anlegget.

Under ombyggingen til et biologisk rensetrinn vil det være redusert behandling av avløpsvannet i en begrenset tidsperiode. Evje og Hornnes kommune søker derfor om tillatelse til utslipp av avløpsvann med redusert behandling under oppgraderingen av renseanlegget. Tiltaket vil på sikt gi bedre behandling av avløpsvannet enn dagens situasjon. 

Regelverksgrunnlag

Alle større avløpsanlegg der Statsforvalteren er forurensningsmyndighet skal ha tillatelse etter forurensningsloven § 11, og anleggene skal som et minimum tilfredsstille alle krav i forurensningsforskriften § 14-5 til § 14-14. I henhold til 14-6 om utslipp til følsomt område kan imidlertid Statsforvalteren i særlige tilfeller gjøre midlertidig unntak fra rensekravene i forkant av større ombygginger på avløpsanlegget.

Merknad kan sendes til Statsforvalteren innen 14. februar 2024

I henhold til forurensningsforskriften § 36-5 skal forurensningsmyndigheten sørge for at det gis anledning til å avgi uttalelse før vedtak treffes. Søknaden med vedlegg legges derfor ut til offentlig ettersyn frem til 14. februar 2024, og dokumentene er tilgjengelig til høyre på denne siden.

Eventuelle merknader sendes til Statsforvalteren i Agder, Postboks 504, 4804 Arendal eller til sfagpost@statsforvalteren.no. Merk med saksnr. 2017/2915.