Oppstart med frivillig vern av skog for seks områder i Agder

Fra Sporkland i Sirdal kommune. Foto: Gry Gasbjerg Engemyr.

Statsforvalteren varsler oppstart av verneplanprosess for seks skogområder. Områdene ligger i Lillesand, Grimstad, Sirdal, Lindesnes, Valle, Vegårshei og Tvedestrand kommuner, og er tilbudt staten gjennom ordningen med frivillig vern av skog.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.03.2022

Seks områder foreslås vernet som naturreservat på Agder. Ingen av de seks områdene er utvidelser av eksisterende reservater. Hisåsen ligger i Lillesand og Grimstad kommuner, Revsdalen i Lindesnes kommuner, Sporkland i Sirdal kommuner, Bjørnarådalen i Valle kommune og Vennevannsliene i Tvedestrand kommune.

Områdene er foreslått vernet som naturreservat, jf. naturmangfoldloven § 37. Alle områdene har kommet fram gjennom ordningen med frivillig vern av skog, som innebærer at områdene er tilbudt staten for vern av grunneier. Tilbudet er utarbeidet som en del av Norges Skogeierforbund sin avtale med Miljødirektoratet om å legge til rette for frivillig vern av skog. 

Formålet med oppstartsmeldingen er å invitere til samarbeid om gjennomføring av prosessen. Vi oppfordrer til å komme med innspill til verneplanarbeidet. Dette kan være forhold som bør omtales i forskriftene, reguleringer fra kommunene eller spesielle interesser som må ivaretas. 

Innspill sendes skriftlig til Statsforvalteren i Agder, Postboks 788, Stoa, 4809 Arendal, eller på epost til sfagpost@statsforvalteren.no innen mandag 28. mars 2022. Vi ber om at innspillet merkes med vårt saksnummer 2022/1691