Eramet Norway AS søker om tillatelse til peling og utfylling i Porsgrunnselva

Høringsfrist:
27. mai 2024

Eramet Norway AS har søkt om tillatelse etter forurensningsregelverket til peling av spuntkasse og utfylling i Porsgrunnselva. Tiltaket vil skje på/fra gbnr. 200/2017 på Herøya i Porsgrunn kommune. En kai skal rives og en ny etableres.

Publisert 24.04.2024

Det skal peles ned en spuntkasse rundt et areal på 830 kvadratmeter som så skal fylles ut med 3500 kubikkmeter fyllmasser. Det søkes om bruk av silisium-mangan-slagg fra Eramet sin virksomhet i Kvinesdal i utfyllingen. Massene er karakterisert etter Miljødirektoratets Testprogram for tildekkingsmasser M-411|2015 (søknadens vedlegg 7). Kaia vil etableres i samme posisjon som eksisterende kai, og ikke beslaglegge nye arealer. Arbeidet er planlagt utført fra juli 2024 til februar 2025. Under arbeidene legges det opp til, dersom det er mulig, å benytte turbiditetsmålere og siltgardin. Anleggsvann skal renses før utslipp til sjø.

Sjøbunnen i og nært tiltaksområdet har blitt analysert for miljøgifter og metaller, og resultatene viser konsentrasjoner tilsvarende tilstandsklasse 5 («svært dårlig») jf. klassifiseringssystem for sediment (M-608|2016 «Grenseverdier for klassifisering av vann, sediment og biota»).

Det er ikke registrert verdifull natur eller friluftslivsområder i eller nært tiltaksområdet (kart.naturbase.no, Miljødirektoratet), men tiltaksområdet befinner seg i en nasjonal laksefjord. Søker har laget en miljørapport og utført en miljørisikovurdering i søknadens vedlegg 1.

 

Søknadsdokumentene finner du under «dokumenter» i menyen til høyre.

 

Eventuelle merknader til søknaden kan du sende innen 27.05.2024 til:

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Postboks 2076, 3103 Tønsberg eller på e-post til sfvtpost@statsforvalteren.no

 

 

Høringsfrist:
27. mai 2024

Kontakt oss

Fagsjef Forurensning:
Siv Hege Wang Grøvo
Telefon 33 37 23 18

E-post
sfvtpost@statsforvalteren.no

All kontakt på e-post blir behandlet etter samme prosedyre, og blir lagt inn i postjournalen. Ved spørsmål angående en spesifikk sak, ber vi om at du oppgir saksnummer.

Gjelder saken personsensitive opplysninger, kan du òg sende sikker melding