Forbedringer i pasientbehandlingen

- De fleste pasientene fikk forsvarlig behandling og overvåking ved Akuttsenteret ved sykehuset i Vestfold. Det viser oppfølgingstilsynet som Statsforvalteren har hatt, sier fylkeslege Sigmund Skei.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.02.2023

Statsforvalteren har i oppfølgingstilsyn med Akuttsenteret ved Sykehuset i Vestfold i august 2022 sett klare forbedringer i pasientbehandlingen sammenlignet med tidligere tilsyn.

I tilsynet ble det valgt ut ti pasienter som ble innlagt i Akuttsenteret på to tilfeldige datoer i august. Sykehuset hadde i all hovedsak iverksatt relevante undersøkelser og behandling for de ti pasientene. Statsforvalteren fant at to av ti pasienter ikke fikk forsvarlig behandling, men de kjenner ikke til at dette påførte disse pasientene noen varig skade.

- Vi ser at det fortsatt var noen utfordringer knyttet til sen hastegradsvurdering og tid før pasientene ble undersøkt av lege. Journalføringen var fortsatt mangelfull, sier fylkeslege Sigmund Skei.

Nytt Akuttsenter ved Sykehuset i Vestfold ble startet i november 2021, og dette innebar en stor omorganisering. Statsforvalteren fikk en alvorlig bekymringsmelding fra de to legeforeningene ved sykehuset i januar 2022 og har gjennom fjoråret gjennomført tre tilsyn med Akuttsenteret.

Statsforvalteren er kjent med at sykehuset arbeider bredt og kontinuerlig med å forbedre pasientbehandlingen i Akuttsenteret, og de planlegger ikke nytt tilsyn nå.

Selve tilsynsrapporten ligger i boksen "Dokumenter" i artikkelen. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.