Prosjektet riktigere antibiotikabruk for sykehjem starter i Vestfold i 2019

Riktigere antibiotikabruk for sykehjem (RASK) er et prosjekt som har som mål å redusere antibiotikabruken i sykehjemmene og kommunale akutt døgnenheter (KAD) i kommunene. Alle sykehjem og KAD i Vestfold blir invitert til å delta. Nå står Vestfold fylke for tur med oppstartsmøte 12.02.19 i Tønsberg.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 26.11.2018

Så langt har Antibiotikasenteret for primærmedisin inkludert ni fylker med gode resultater. Gjennomsnittlig nedgang i totalbruk av antibiotika for de inkluderte fylkene er på 15%. RASK er en gruppebasert etterutdanning av leger som jobber i kommunale helseinstitusjoner. Intervensjonen har blitt svært godt mottatt både av fylker, kommuner og deltagende sykehjem. 

Hovedmålet er å redusere totalbruken av antibiotika med 30 % innen utløpet av 2020. Prosjektet er ett av flere tiltak i «Handlingsplan mot antibiotikaresistens i helsetjenesten» utgitt av Regjeringen i januar 2016. Intervensjonen startet opp med en pilot i Østfold fylke høsten 2016, og denne har dannet grunnlag for utrulling av prosjektet til alle landets fylker innen utgangen av 2020. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Antibiotikasenteret for primærmedisin, Nasjonalt kompetansesenter for antibiotikabruk i spesialisthelsetjenesten, Folkehelseinstituttet, Norsk forening for alders og sykehjemsmedisin og Fylkesmannen i Vestfold.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.