Vi lanserer matgledekorps i Tromsø: Ministeren kommer

Landbruks- og matminister Sandra Borch lanserer det nye matgledekorpset i nord. Dette er et samarbeid på tvers av statsforvalterne i Nord-Norge, og nå er medlemmene for korpset klart.

Publisert 22.06.2023

Tid: fredag 23. juni kl. 11:00-12:30
Sted: Sør-Tromsøya sykehjem
For pressen: påmelding til kontaktperson for landbruks- og matministeren, Stine Sem (tlf: 97704956)

Matgledekorpsene kombinerer helse- og matsektoren. Måltidene som serveres til eldre på institusjon skal være dagens høydepunkt.

Alle har en viktig rolle for at de eldre får en god matopplevelse og at dette prioriteres. Dette samarbeidet strekker seg derfor på tvers at embetet, lokalsamfunnet og kommunene.

Erfaringer og forventninger rundt arbeidet knyttet til matglede for eldre presenteres, og det hele avsluttes med lunsj på sykehjemmet.

Statsforvalterembetene i Nord-Norge skal sammen løse oppdraget fra LMD, og prioriterer saken høyt. Men for å lykkes, er vi avhengig av flinke folk både i kommunene og ute i samfunnet. Derfor har vi fått med oss en rekke flinke folk som alle har en viktig rolle for at de eldre får en god matopplevelse, og som skal sørge for at matopplevelsen til de eldre, prioriteres.

Det gode samarbeidet strekker seg derfor på tvers at embetet, lokalsamfunnet og kommunene noe som er et stort satsningsområde for Statsforvalteren.

Kontaktpersoner