Tilleggshøring av forskrift om regionale miljøkrav i jordbruket i Oslo og Viken, for virkeområder i Buskerud og på Hadeland

Høringsfrist:
16. april 2024 23.59

Forskrift om regionale miljøkrav i jordbruket for virkeområder i Buskerud og på Hadeland, var på høring fra 30. november 2023 til 19. januar 2024. I høringsperioden mottok vi litt over 30 høringsinnspill. Disse høringsinnspillene er nå gjennomgått og vurdert. Vi foreslår å endre miljøkravsonene til noen nedbørfelt.

Publisert 06.03.2024

Vi foreslår å endre miljøkravsonene til noen nedbørfelt

Med utgangspunkt i innkomne høringsinnspill, har Statsforvalteren valgt å foreslå å endre miljøkravsonene til enkelte nedbørfelt innenfor virkeområdet. Arealene som er foreslått endret er markert med rødt omriss i vedlagt kart (vedlegg 2). Du kan også trykke deg inn på denne lenken, som tar deg til det zoombare kartet: Tilleggshøring av virkeområde - regionale miljøkrav for Buskerud 2023 (arcgis.com). Ved å trykke på et av områdene som er foreslått endret, får du opp informasjon om hvorfor denne endringen er foreslått. Du finner de samme begrunnelsene i vedlegg 1.

Kartet blir justert etter høringen

Grensen mellom miljøkravsone 1 og 2, eller mellom et areal med og uten miljøkrav, skal ikke gå på tvers av skifter. Derfor kommer vi til å gjøre en manuell ryddejobb etter høringsperioden, der vi sørger for at alle skifter kun er omfattet av én miljøkravsone, eller ligger utenfor virkeområdet.

Har du høringsinnspill?

Høringsfristen er 16. april 2024.

Innspill sendes på e-post til vårt postmottak sfovpost@statsforvalteren.no. Merk høringsuttalelsen med «Høringsuttalelse tilleggshøring - sak 2021/24848».