Søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mottak, mellomlagring og behandling av avfall – Stena Recycling AS – Industriveien 54, 64 og 76 i Moss kommune

Høringsfrist:
1. november 2019

Vi har 04.07.2018 mottatt søknad fra Stena Recycling AS filial Moss om tillatelse til mottak, mellomlagring og behandling av ordinært og farlig avfall i Industriveien 54, 64 og 76 (gbnr. 3/2722, 3/2734 og 3/2942), Moss kommune.

Publisert 04.10.2019

Sammendrag av søknaden

Søknaden fra Stena Recycling AS, filial Moss omhandler en utvidelse av virksomheten i Industriveien i Moss. Det søkes om tillatelse til å ta mot nye avfallsfraksjoner, herunder kasserte kjøretøy, kasserte båter og smittefarlig avfall. Andre avfallsfraksjoner ønskes mottatt i større mengder enn hva som er tillatt i dag.

Det søkes om følgende aktiviteter:

  • mottak, mellomlagring og behandling av næringsavfall, kasserte kjøretøy og kasserte båter
  • mottak og mellomlagring av våtorganisk avfall, EE-avfall og smittefarlig avfall
  • mottak, mellomlagring og behandling av farlig avfall

Det søkes om følgende avfallsmengder per år:

  • 90 000 tonn næringsavfall
  • 1000 tonn våtorganisk avfall
  • 30 000 tonn jern og metaller
  • 5000 tonn farlig avfall (herunder impregnert trevirke og farlig bygg- og riveavfall)
  • 1000 tonn EE-avfall
  • 100 tonn smittefarlig avfall
  • 2000 tonn kasserte kjøretøy (1500 stk.)
  • 2000 tonn kasserte båter (800 stk.)

For informasjon om mengder til mellomlagring av de ulike avfallsfraksjonene viser vi til søknaden som ligger i menyen til høyre.

Stena Recycling AS søker om behandling av avfall i form av kverning av rent trevirke, og næringsavfall. Virksomheten søker også om behandling av farlig avfall i form av kverning av impregnert trevirke og følgende bygg- og anleggsavfall som inneholder farlige stoffer.

Virksomheten skal foregå på gbnr. 3/2722, 3/2734 og 3/2942. Eiendommene er regulert til industriområde iht. Reguleringsplan for del av Solgaard, datert 6.5.1994.

Tiltakets innvirkning på ytre miljø

Det forventes utslipp av støv fra blant annet kverning av avfall og kverning av farlig avfall. Virksomheten opplyser at plassering av kvern under tak og med tett bakvegg vil redusere støvpåvirkningen.

Virksomheten vil medføre støy, og Stena Recycling AS søker om en grenseverdi for støy ved nærmeste enebolig på 55 dBA døgnet rundt. Virksomheten vurderer at siden området er etablert for industri og nærmeste naboer er industribedrifter, vil ikke belastningen påvirke omgivelsene negativt.

Virksomheten vil håndtere næringsavfall som kan avgi lukt og opplyser i søknaden at tiltaket for å redusere risiko for lukt, er å ha så høy omløpshastighet som mulig på avfallet. Det opplyses også at lukten fra slikt avfall er svært lokalt til kilden.

Stena Recycling AS opplyser at overflatevann fra utendørs arealer og vann fra sluk innendørs vil ledes til oljeutskiller og derfra videre til kommunalt avløpsnett.  

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 01.11.2019. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2019/8840».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.