Bondens nettverk-et sikkerhetsnett for bonden-webinar 5.mars

Landbruket står ovenfor stadige nye utfordringer. Bondens nettverk fungerer som et sikkerhetsnett og er viktig for beredskapen i næringa. Utfordringene i landbruket kan være knyttet til mental helse, men også behov for praktisk hjelp eller faglige agronomiske råd.

Tirsdag 5. mars kl 9 - 11.30 inviteres det til webinar og fagkurs om Bondens nettverk. 

Publisert 12.02.2024

Hvordan jobbe med nettverkene?

Tema er hvordan vi skal jobbe videre med de nettverkene som er etablert og hvordan vi skal få etablert nettverk i de kommunene og regionene som ikke har det i dag.

Vi vil også belyse koblingen mellom Bondens nettverk og beredskapsarbeidet i kommunen.

Målgrupper

Målgrupper er blant annet ansatte på landbrukskontorene i kommunene, representanter fra psykisk helsetjeneste/kommunepsykolog i kommunene, etablerte Bondens nettverk, faglagene, partnerskap landbruk, ansatte hos Statsforvalteren, Innlandet fylkeskommune, Mattilsynet, Naturbruksskolene og Fagskolen Innlandet.

Forsikring hvis noe skjer

God mental helse blant norske bønder er viktig for et godt og forsvarlig dyrehold, matsikkerheten i samfunnet, lokalsamfunn, men ikke minst for at bonden selv skal ha et godt liv.

Nettverket handler ikke bare om psykisk helse, men også om praktisk hjelp og faglige råd – eller bare å ha noen som lytter.

Bondens nettverk er som forsikring. Man håper ikke å få bruk for den, men den er veldig god å ha den dagen noe skjer.

Program/deltakelse

Se program for webinaret til høyre på siden. Det er ingen påmelding til webinaret.

Vi ber det enkelte landbrukskontor invitere alle i nettverket og representanter fra kommunalt helseteam og at faglagene videresender til tillitsvalgte i organisasjonen.

Klikk her for å bli med på webinaret

Webinaret/fagkurset arrangeres av Norsk Landbruksrådgiving SA (NLR) region Innlandet i samarbeid med Innlandet Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Statsforvalteren og Innlandet fylkeskommune.