Supplerende vern i Innlandet

Fylkesmennene har fått i oppdrag å identifisere aktuelle områder for supplerende vern. Fylkesmannen i Innlandet vil levere en slik oversikt senest 8. februar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.02.2019

Områdene vil oppfylle kriteriene som Klima- og miljødepartementet har satt for supplerende vern. Oppdraget har bakgrunn i Stortingsmeldingen Natur for livet (Meld. St. 14 (2015–2016)) der det beskrives et behov for en begrenset supplering av verneområder med naturtyper som i dag er mangelfullt dekket. Miljødirektoratet skal innen 1. mai levere en samlet vurdering av mulig supplerende områder basert på innspillene fra Fylkesmennene til Klima- og miljødepartementet. Klima- og miljødepartementet skal deretter ta stilling til hvilke områder det skal jobbes videre med.

Fylkesmannen i Innlandet har fått utsatt frist av Miljødirektoratet fra 1. til 8. februar med å levere oversikten over områder som kan bidra til å nå Stortingets målsetning om representativt vern av norsk natur. Når dette foreligger vil det legges ut en ny sak på nett med et oversiktskart og en beskrivelse av hovedtrekkene i oversikten.

Utfyllende informasjon kan leses på Miljødirektoratets nettside her.

Kontaktpersoner