Innføring i sosialtjenesteloven, samt nytt korona-rundskriv

Her finner dere video med innføring i sosialtjenesteloven på nivå "Ny i Nav". Dere finner også en video som handler om det nye, midlertidige rundskrivet til sosialtjenesteloven, som er laget i forbindelse med koronasituasjonen våren 2020.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.03.2020

Utgangspunktet er at kommunene er ansvarlig for opplæring av egne ansatte i sosialtjenestelovens regler. Fylkesmannen holder jevnlige kurs for å bidra til denne opplæringen, som en del av vårt oppdrag fra overordnede myndigheter. Vi får et stadig mer digitalt samfunn, og fylkesmannsembetene i hele landet jobber med digitalisering av opplæring.

Det er utviklet ulike opplæringsvideoer ved ulike embeter, og noen fylkesmenn har kommet lenger i jobben enn andre. Som følge av koronasituasjonen, har Fylkesmannen i Innlandet måttet avlyse og utsette opplæringsvirksomhet.

Her vil dere finne to ulike opplæringsopplegg. Det første er innføring i sosialtjenesteloven på nivå "Ny i Nav", og opplegget er utarbeidet av Fylkesmannen i Troms og Finnmark. Det andre er knyttet til den pågående koronasituasjonen, hvor det er laget et nytt, midlertidig rundskriv til sosialtjenesteloven. Denne opplæringsvideoen er laget av Fylkesmannen i Trøndelag.   

Innføring i sosialtjenesteloven - "Ny i Nav"

Her vil dere finne 4 videoer. Den første er på 11:32 minutter, og det er nok å se denne. De 3 neste videoene, er utdrag fra den lengste videoen, knyttet til konkrete områder. Disse kan brukes som repetisjon. Dere vil også finne lenker til de aktuelle lovbestemmelsene knyttet til rundskriv 35/12 i sosialtjenesteloven. Opplegget er utarbeidet av Fylkesmannen i Troms og Finnmark, og gjengitt med tillatelse derfra. 

Nytt rundskriv til sosialtjenesteloven under korona-situasjonen

Her vil dere finne en introduksjonsfilm til veilederen for behandling av saker om økonomisk stønad i unntakstilstanden som skyldes koronavirus. Filmen er på rundt 12 minutter og vil være nyttig for saksbehandlere i Nav som skal fatte vedtak om økonomisk stønad etter den nye veilederen. Filmen er utarbeidet av Fylkesmannen i Trøndelag, og gjengitt med tillatelse derfra.