Omsorgsprisen til Kristiansund

Fylkesmannens omsorgspris for 2014 er tildelt Kristiansund kommune. Kommunen får prisen for arbeidet med brukermedvirkning i sykehjem.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 26.09.2014

Prisen ble delt ut på fylkesmannens omsorgskonferanse i Ålesund torsdag 25. september.

Fylkesmannens omsorgspris blir hvert år tildelt en kommune eller en kommunal tenesteenhet for et spesielt arbeid eller tiltak som har ført til bedre omsorgstjenester for brukerne. I sin begrunnelse skriver juryen:

” Årets prisvinner har arbeidd systematisk med temaet over fleire år

·         Dei starta i 2008 - med deltaking i eit nasjonale kvalitetsprosjektet

·         Dei har arbeidd med etisk kompetanseheving, med brukarbehov og brukarinvolvering som sentrale tema

·         Dei deltek i læringsnettverk i forbetringsarbeid

·         Dei har starta Verdighetskaféer

·         Det er etablert Pasientråd på sjukeheimane i kommunen og eit overordna brukarråd og det blir gjennomført Kvalitetsmålingar av brukarinvolvering

Arbeidet er eit godt døme på god brukarmedverknad på individ- og systemnivå. Brukarmedverknad er ein lovfesta rett og ikkje noko ein kan velje bort. Som kommunen seier er «brukarinvolvering ikkje berre eit verkemiddel til kvalitetsforbetring, men ein føresetnad». Kommunen er gjennom dette arbeidet eit godt døme for andre kommunar på korleis det kan gjerast. Arbeidet med brukarmedverknad i sjukeheim kan medverke til betre utforming og gjennomføring av både generelle og individuelle tilbod i kommunane. For å gje andre hjelp i dette arbeidet, er eit læringsopplegg om brukarmedverknad under utarbeiding.»

 

Prisen består av eit kunstverk av kunstnaren Gunn Morstøl, eit gåvebrev på kr 10 000 og i år er det to personar frå vinnarkommunen som får vere med på studietur til demenslandsbyen ved Amsterdam i oktober.