Uttalelse med innsigelser og faglige råd til kommuneplanens arealdel i Sarpsborg

Sarpsborg kommune har gjennomført et veldig stort arbeid med rullering av arealdelen, som er på høring for tredje gang. Vi har fremmet innsigelser til fem av de foreslåtte arealendringene.

Publisert 04.03.2024

Forslag til ny arealdel er tidligere sendt på høring i henholdvis 2020 og 2021. Det ble gjennomført mekling av innsigelser i 2022. Det er nå foreslått flere endringer, og noen av disse er en oppfølging av tidligere innsigelser og gjennomført mekling. Det er imidlertid også foreslått en del endringer som vi mener utfordrer meklingsresultatet og nasjonale og regionale føringer som Statsforvalteren skal ivareta.

Vi har fremmet innsigelser til:

  • Brunsbykollen II
  • Kalnes helsepark
  • Nedre Vetaberget, Opstad/Greåkerdalen, B22
  • Parkåsen B-21, Tunborg
  • Batterifabrikk på Hasle

Batterifabrikken på Hasle ble møtt med innsigelse i forrige runde, men det ble gjennom mekling i 2022 enighet om at denne ble trukket om kommunen fjernet to foreslåtte boligområder. Når det nå foreslås nye boligområder med tilsvarende trafikkøkningsutfordringer som disse to boligområdene mener vi det i så fall ikke lenger er enighet om dette punktet. Dette resulterer i at vår innsigelse til batterifabrikk på Hasle ikke lenger kan anses løst. Vi har imidlertid signalisert at dersom Brunsbykollen II og Parkåsen B-21 tas ut av planforslaget vil vi igjen trekke denne innsigelsen.

Du kan lese hele uttalelsen med innsigelser her.

Av andre statlige etater har også Mattilsynet fremmet innsigelse, som mener  hensynet til drikkevann ikke er tilstrekkelig ivaretatt i det nye forslaget. Mattilsynet fremmet også innsigelser ved tidligere høring.