Uttalelse til revidert planforslag for kommuneplanens arealdel for Øvre Eiker

Kommunen har lagt frem et revidert forslag til kommuneplanens arealdel. Vi anser sju av våre ni tidligere innsigelser som løst.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 28.03.2023

Sommeren 2021 la Øvre Eiker kommune forslag til kommuneplanens samfunnsdel og arealdel 2021-2033 ut til offentlig ettersyn. Under høringen ble det fremmet innsigelser til arealdelen fra Viken fylkeskommune, Statens vegvesen, Norges vassdrags- og energidirektorat og Statsforvalteren. Kommunen har nå oversendt et revidert planforslag til innsigelsesmyndighetene, med anmodning om å frafalle innsigelsene.

Kommunen har gjort et godt arbeid med å utarbeide tilleggsutredninger og å revidere planen etter innkomne merknader. Vi anser at sju av våre ni innsigelser nå er imøtekommet. Vi mener imidlertid at risiko- og sårbarhetsanalysen som er utarbeidet for planområdet er mangelfull, og opprettholder derfor vår innsigelse knyttet til mangelfull ivaretakelse av forhold som har vesentlig betydning for samfunnssikkerheten.

Videre opprettholder vi innsigelsen til område 17 Ullern/Hasselbakken, da vi mener at en utbygging her fortsatt vil komme i konflikt med nasjonale og vesentlige regionale interesser om jordvern og en bærekraftig areal- og transportplanlegging. Videre anser vi at nye utredninger og dokumentasjon om de betydelige konsekvensene en utbygging vil ha for naturmangfoldet, samt områdets verdi for barn og unge og for friluftslivet, underbygger hvorfor det ikke bør bygges ut på Ullern/Hasselbakken.

Hele uttalelsen kan du lese her.