Uttalelse med innsigelser til kommuneplanens arealdel i Frogn

Vi mener kommunen har foreslått en rekke fornuftige plangrep i forslaget til  ny arealdel av kommuneplanen. Vi fremmer likevel innsigelse til enkelte deler av forslaget.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 31.03.2023

Det er utarbeidet et godt kunnskapsgrunnlag for vurderingene og endringene som foreslås.

Selv om kommunen har en strategi om å være arealnøytral, omdisponeres et større omfang av arealer avsatt til LNF-formål enn det som tilbakeføres i forslaget. Det er positivt at noen byggeområder er tilbakeført til LNF-formål. 

Vi påpeker i vår uttalelse at det var uheldig at konsekvensutredningen, ROS-analysen og en oppdatert planbeskrivelse etter kommunestyrets førstegangsbehandling ikke fulgte med da planforslaget først ble sendt på høring.

Det er enkelte punkter i planforslaget som er av en slik karakter at vi har fremmet innsigelse for å sikre at nasjonale og regionale interesser blir ivaretatt.

Vi fremmer innsigelse til foreslått utbyggingsområde nr. 36 Bråten. Vi fremmer også innsigelse til at det generelle byggeforbudet i 100-metersbeltet langs sjøen foreslås opphevet ved innføring av en annen byggegrense for arealer avsatt til fritidsbebyggelse i hele kommunen, jf. bestemmelse § 8.3 om byggeforbudssone langs sjøen. Videre fremmer vi innsigelse til bestemmelse § 25-2 om fritidsbebyggelse, som åpner opp for sekundærbygninger på inntil 35 m2 BYA. Bestemmelsen åpner også for varig opphold i sekundærbygninger som ligger utenfor byggeforbudssonen.

Vi fremmer innsigelse til § 4 Krav om reguleringsplan på bakgrunn av at det ikke stilles krav til reguleringsplan for ny fritidsbebyggelse.

Vi fremmer også innsigelse til planforslaget på bakgrunn av mangelfull ivaretakelse av forhold som har vesentlig betydning for samfunnssikkerheten. Planbestemmelsene som følger kommuneplanens arealdel, har vesentlige mangler som svekker oppfølging av samfunnssikkerhet og avdekte risikoer i kommunen.

Hele uttalelsen kan du lese her.