Innsigelse til reguleringsplan for Storestølen i Hol

Hensynet til villrein er ikke tilstrekkelig utredet eller hensyntatt i planforslaget, mener Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.03.2023

Vi har fremmet innsigelse til et reguleringsplanforslag for Storestølen ved Strandavannet med bakgrunn i nasjonale og regionale føringer for villrein.

Det aktuelle området grenser til Nordfjella villreinområde og er i gjeldende kommuneplan avsatt til LNF-område for spredt fritidsbebyggelse, hvor det er åpnet opp for oppføring av inntil 10 nye hytter i planperioden.

Planforslaget legger til rette for oppføring av 6 nye hytter i tillegg til utvidelsesmuligheter for Storestølen fjellhotell. Hotellformål og fritids- og turistformål er ikke i tråd med kommuneplanen og den økte kapasiteten ved hotellet vil medføre økt aktivitet og ferdsel i området. Vi mener konsekvensene av dette ikke er tilstrekkelig utredet.

Villreinen i Nordfjella er vurdert til å ha dårlig status etter klassifiseringen etter kvalitetsnormen for villrein i 2022. Vi mener derfor det er viktig å være forsiktig med hvilke tiltak det skal åpnes opp for så tett på villreinområdet.

Høringsuttalelsen kan leses i sin helhet her.