Vang

Kommunen inviterte til
Kommunen inviterte til "gående møte" med blant andre ungdomsrådslederen som turguide. (Foto: Lisbeth B. Huse)

"Verda sin navle er der du er nett no i Vang, velkommen", står det når du kommer til Vang, og velkomne følte fylkesmannens Knut på tur-gjeng seg. Ordfører Vidar Eltun hadde invitert til et "gående møte" som startet ved kommunehuset og var innom aktivitetsparken og strandstien, Vangsheimen, Klokkarstøga, Vang asylmottak, Valdres Sparebank og lensmannskontoret (åpent to ganger i uka) før turen endte ved Vang barne- og ungdomsskole.

Her ble følget tatt imot av leder av ungdomsrådet, Monica Tveit Berge, som viste frem skolen sin. Vang har en flott skole. Den sto ferdig i 2016 og har til sammen 204 elever og 47 tilsatte. Skolen er topp moderne og fungerer også som kommunens nye storstue. Her er det aktivitet fra morgen til kveld. Litt aktivitet ble det også denne dagen da fylkesmann Storberget utfordret Monica til et slag bordtennis, uklart hvem som vant.

I tillegg til ungdomsklubben ble svømmehallen, Vangshallen med klatrevegg, kulturavdelingen, musikkrommene, speilsalen, styrketreningsrommet (her var det ingen som prøvde seg), klasserom, skolebiblioteket og kantina vist frem.

Monica kunne fortelle at ungdomsrådet i kommunen får penger som de blant annet bruker på mat på møtene (ett i måneden), tur til Lillehammer og sesongavslutning.

FAKTA OM VANG

Kommunenavn: Vang (kjem av norrønt Vangr, ‘grasgrodd slette’, opphavleg namnet på prestegarden)
Landareal: 1.311 km2
Folketall pr. 1.1.2018: 1.601
Ordfører 2019: Vidar Eltun (Ap)

Kilder: SNL, SSB, Wikipedia

IKONISK BILDE I VANG

Fylkesmann og ordfører ved ikonisk bilde i Vang.

Fylkesmann og ordfører ved ikonisk bilde i Vang. (Foto: Lisbeth B. Huse)

En fjøsvegg i Vang ble landskjent da den i forbindelse med siste EU-kamp i 1994 fikk et stort maleri som forestilte statsminister Gro harlem Brundtland som melket ei norsk ku opp i EU-bøtta. Bildet er godt synlig fra E-16 og har blitt et kjennemerke i Vang.

PROGRAM I VANG

Sted: Kommunehuset, Vangshallen og Vang barne- og ungdomsskule

Tema:

  • Skole og barnehage
  • Integrering
  • Asylmottak