Grue

Svineprodusentene Tonje og Jan Botilsrud sammen med ordfører Wenche Huser Sunde og fylkesmann Knut Storberget smaker på Skasliens delikatesser.
Svineprodusentene Tonje og Jan Botilsrud sammen med ordfører Wenche Huser Sunde og fylkesmann Knut Storberget smaker på Skasliens delikatesser. (Foto: Erik Haugen)

-Ikkje fordi du var finne gir eg deg dette kvad. Ikkje fordi du vart normann eller fylde i soga eit blad. Men for dette: Du var den fysste som sette ein spade ned i verdas hardaste steinmark, men skjerma av skogens fred. (Åsta Holth - Porkkalafela).

Grue har mye: Finnskogen, tre gode barnehager, en rektor på ungdomsskolen som er "helt konge", talentfulle kulturskoleelever, drivende gode svineprodusenter og Skaslien - men de mangler McDonalds.

Kommunebesøket i Grue var det 27. besøket for Knut på tur, og oppmøtet var et av de største hittil. Her møtte formannskapet, administrasjonen, eldrerådet, lederne i de tre barenehagene, tre elever fra BUR, rådet for funksjonshemmede og svineprodusentene Tonje og Jan Botilsrud.

I tillegg til at de ble bedre kjent med kommunen fikk de servert lokal lyrikk (jf. verset ovenfor fra Åsta Holth) og lokal mat tilbredt av kokkene på Skaslien med Ottar Skaslien i spissen.

Kontaktpersoner

FAKTA OM GRUE

Kommunenavn: Grue (navn etter prestegården, av norrønt grǫf, ‘grav’)
Landareal: 777 km2
Folketall pr. 1.1.2018: 4.740
Ordfører 2019: Wenche Huser Sund (H)

Kilder: SNL, SSB, Wikipedia

PROGRAM I GRUE

Sted: Skaslien Gjestgiveri

Tema:

  • Kulturskolen
  • Husdyrproduksjon
  • Stedsutvikling på Svullrya