Kongeparets fylkesbesøk i Agder – informasjon til pressen

Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.

Presse som ønsker å dekke Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja sin fylkestur i Agder 26. og 27. mai 2024, må søke om akkreditering hos Statsforvalteren i Agder innen 22. mai klokken 16.00.

Publisert 26.04.2024

Presseinvitasjon fra Statsforvalteren i Agder

Kongeparet besøker Froland kommune og Åseral kommune henholdsvis 26. og 27. mai. I begge kommunene vil Kongeparet og innbyggere i alle aldre få oppleve smakebiter fra rike og mangfoldige aktivitets- og kulturtilbud.

At Kongeskipet Norge blir benyttet under fylkesturen, vil bidra til å skape en flott ramme rundt besøket. I forbindelse med fylkesturen vil Kongeskipet Norge anløpe Arendal, Farsund og Flekkefjord for overgang til transport videre til kommunene som skal besøkes. Det legges ikke opp til egne arrangementer ved disse anløpsstedene.

Lenke til skjema for å søke om akkreditering finner du nederst på denne siden.

Froland kommune, søndag 26. mai (klokken 13.00)

Froland er mest kjent for Frolands Verk med den godt bevarte hovedbygningen fra 1791. Her døde matematikeren Niels Henrik Abel i 1829, mens han besøkte sin forlovede som var guvernante. Det er nettopp Frolands Verk som blir festarena for Kongeparets besøk. I tillegg til kommunesenteret består kommunen av levende grender og bygder. Jordbruk og skogbruk har alltid vært viktig. Lag og foreninger sørger for et rikt kulturliv. Froland har om lag seks tusen innbyggere.

Åseral kommune, mandag 27. mai (klokken 11.00)

Kongeparet møter feststemte innbyggere ved Minne kultursenter i Kyrkjebygda. Åseral kommune ligger sentralt plassert midt i Agder, og med sine rundt 2500 fritidshytter og 3 ulike alpinanlegg er det mange tilreisende som besøker kommunen. Kommunen er en kraftkommune med litt over 900 innbyggere og et areal på 888 kvadratkilometer. Jordbruket står sterkt i kommunen, og det er i hovedsak storfe og sauehold som dominerer dette. Kommunen har et bredt og aktivt idretts- og kulturliv.

Reiser videre til Rogaland

Tirsdag 28. mai går reisen videre til Rogaland og Lund kommune. Onsdag ankommer Kongeparet Randaberg kommune, og fylkesbesøket avsluttes torsdag 30. mai med besøk til Vindafjord kommune. For akkreditering til disse besøkene vises det til informasjon fra Statsforvalteren i Rogaland.

Endelig program kommer

Programmet er fortsatt under planlegging, og endringer kan forekomme. Akkreditert presse vil få et eget presseprogram der oppmøtetidspunkt for presse er lagt inn.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke settes opp felles transport for pressen til kommunene.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket, må søke om akkreditering til Statsforvalteren i Agder på dette skjemaet innen onsdag 22. mai klokken 16.00.