Nordnorsk økomatpris 2015

Frist for å komme med forslag til vinner av årets pris er 1. juli 2015

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.04.2015

Fylkesmennene i Nordland, Troms og Finnmark ønsker begrunnede forslag til kandidater til Nordnorsk økomatpris innen 1. juli.

Ønsker økt produksjon og forbruk av økologisk mat i Nord-Norge

Fylkesmennene i Nord-Norge har som mål at produksjon og forbruk av økologisk mat skal økes i fylkene. Gjennom prosjektsatsinger og ved å sette fokus på økologisk mat og produksjon på ulike måter, søker vi å påvirke til økt omlegging av matproduksjonen og økt forbruk av økologisk mat. Nordnorsk økomatpris er et tiltak i arbeidet vårt med økologisk landbruk og –mat.

Om prisen

Formålet med prisen er å sette fokus på økologisk mat og hedre en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon, omsetning eller forbruk av økologisk mat i og/eller fra landsdelen.

Den eller de som får prisen skal ved sin virksomhet ha gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller forbruk av økologisk mat i eller fra Nord-Norge. Dette kan være gjennom produksjon, videreforedling av produkter, varehandel, restaurantdrift, forskning, formidling, undervisning, veiledning, kunstneriske uttrykk, eller på andre måter.

Øvrige kriterier

  • Kandidater bør ha tilknytning til landsdelen
  • Kandidater bør ha Debiogodkjenning
  • Kandidater må tilfredsstille formelle bransjekrav

Prisen består av et pengebeløp på kr 50 000,- og et diplom.

Innsending av forslag og frist

Begrunnede forslag sendes til Fylkesmannen i Nordland, landbruksavdelinga, 8002 Bodø, eller på e-post til fmnopost@fylkesmannen.no.  Alle kan sende inn forslag.

Forslaget må inneholde en presentasjon av kandidaten og innsatsen denne gjør eller har gjort for å fremme produksjon eller forbruk av økologisk mat, samt resultater av kandidatens arbeid.

Frist for å foreslå kandidater til prisen er 1. juli 2015.

Valg av vinner og overrekkelse av prisen

Fylkesmennene i Nord-Norge peker ut vinner av prisen etter innstilling fra en jury sammensatt av representanter for Oikos økologisk Norge, Norsk landbruksrådgivning, faglag for primærnæringene og kokkelaugene i landsdelen.

Tidspunkt og sted for overrekkelse av prisen for 2015 vil bli kunngjort senere.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.