Dønna kommune har fått bronse for sin satsning på økologisk mat

Dønnamannen kantine på Dønna barne- og ungdomsskole og kjøkkenet på Dønna omsorgssenter markerte tirsdag 9. juni at de har nådd sine mål om å øke forbruket av økologisk mat. Tildelingen av Debios serveringsmerke viser at det brukes mellom 15 og 50% økologisk mat på de to kjøkkenene.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 12.06.2015

Dønna kommune har gjennom en prosjektsatsning arbeidet målbevisst for å øke både forbruk og produksjon av økologisk mat i kommunen. Kommunen ønsker å være en foregangskommune for et grønt mattilbud på Helgeland.

Christina Vang Olsen, Dønna barne- og ungdomsskoles kantine, og Mona Vang Olsen, Dønna omsorgssenter.

Måloppnåelsen ble markert med økologisk lunsj i Dønna kommune og presentasjon av prosjektet med Bioforsk og personalet ved de to kommunale virksomhetene, samt landbrukskontoret. Les om prosjektet i lenken til høyre.

Økologisk mat produseres med utgangspunkt i lokale ressurser og uten bruk av kjemiske plantevernmidler og handelsgjødsel. Det er en nasjonal målsetting at forbruk og produksjon av økologisk mat skal være minst 15% i 2020.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.