Søknad om mudring og etablering av strandkantdeponi - Reipå havn - Meløy

Høringsfrist:
13. september 2018

Meløy kommune har søkt Fylkesmannen om tillatelse til tiltak i sjø i forbindelse med utdyping av havneområdet ved Reipå fiskerihavn i Meløy. 

Publisert 15.08.2018 av Administrator

Om tiltaket

Det søkes om å mudre ca. 25000 kubikkmeter sjøbunn over et areal på ca. 13000 kvadratmeter. Det skal utdypes ned til 4,5 meter. Det er planlagt å legge mudremassene i området like øst for havnen og bygge opp et strandkantdeponi.

Formålet med tiltaket er å øke seilingsdybden slik at bruken av havna kan økes. Tiltaket planlegges gjennomført våren 2019.

Forurensning

Det ble tatt 5 prøver av sjøbunnssedimentet i og ved tiltaksområdet i 2017. Undersøkelsen påviste forurensning i tilstandsklasse «svært dårlig» for metallet kobber og for antibegroingsstoffet tributyltinn (TBT). Det forekommer forhøyede verdier av de fleste tjærestoffene (PAH) der den høyeste konsentrasjonen viste tilstandsklasse «dårlig».

Naturverdier

Ifølge Miljødirektoratets Naturbase er det registrert en fugleart (teist) og en karplante (havstarr) av særlig stor forvaltningsinteresse (truede arter) rett ved tiltaksområdet. Det er registrert et regionalt viktig gyteområde for torsk i og ved tiltaksområdet.

Høring

Søknaden legges til offentlig gjennomsyn hos Meløy kommune.

Ytterligere opplysninger kan fås ved henvendelse til Fylkesmannen i Nordland, tlf. 75 53 15 50. Eventuelle merknader sendes på e-post til fmnopost@fylkesmannen.no innen 13. september 2018.