Mat som opplevelseskonsept på egen gård

Dato:
16. oktober 2018 12.30 - 18. oktober 2018 09.00
Sted:
Tranøy på Hamarøy
Arrangør:
Hanne-Sofie Trager
Målgruppe:
Gårdbrukere eller eiere av landbrukseiendommer i Nordland som ønsker å tilby matopplevelser på gården sin

Er du gårdbruker eller eier en landbrukseiendom i Nordland og lurer på hvordan du kan utvikle et nytt forretningsområde basert på kunnskapen du har om matlaging?

 

Publisert 10.08.2018

Da er dette kurset noe for deg! Vi har satt sammen et program som tar sikte på å  sette deg i stand til å starte opp med matopplevelseskurs på gården din.

Dette ønsker vi å få til ved å vise både praktiske og teoretiske tilnærminger til temaet. Vi deltar direkte i et unikt matopplevelsestilbud på gård, dernest hører vi om de gode eksemplene fra andre som har etablert seg med lignende tilbud. Og vi får også de siste teoretiske bidragene på fronten. I løpet av de to kursdagene skal vi:

  • Lære om gruppesammensetning, og organisering av grupper for å lage mat sammen
  • Lære om markedsføring av mat som opplevelseskonsept
  • Få innsikt i hvilken rolle økt opplevelse spiller for kunden
  • Høre om regelverk for kafedrift, kjøkken som spesialiserer seg på matlagingskurs og servering i utmark
  • Høre om de gode eksemplene om hvordan man bygger opp sin egen historie om gården 
  • Få gode forslag til hvordan man presenterer mat før bespisning
  • Snakke om og få gode tips til hvordan man kan gå frem for å finne utsalgspris på matretter og kurs
  • Få en introduksjon av Home visit
  • Ha gode faglige diskusjoner og lage og spise god mat sammen

Praktiske opplysninger:

Reise: Kurset starter og avsluttes på Dorotheas Fryd/Ly på Tranøy i Hamarøy. Deltakerne er selv ansvarlig for å komme seg til og fra kursstedet for egen regning. 

Pris: Egenandelen på dette kurset er satt til 2000,-. Du vil bli fakturert for dette beløpet før kurset går av stabelen. Utgifter knyttet til opphold, mat og kursopplegget dekkes av Fylkesmannen. Drikke utenom kaffe/te/vann må bekostes av den enkelte.

Påmelding: For påmelding vennligst fyll ut skjemaet under. Du er ikke registrert før du har fått en mail som bekrefter dette. Det er totalt plass til 16 deltakere på kurset. Ved stor påmelding vil Fylkesmannen foreta en utvelging blant de påmeldte som oppfyller kriteriene for målgruppen. Deltagere som ikke har benyttet seg av våre tilbud tidligere vil bli prioritert. Fristen for å melde seg på er fredag 21.september. De påmeldte vil bli kontaktet like etter påmeldingsfristen. NB: ikke bestill reise til og fra Hamarøy før du har fått bekreftelse om plass.

Det vil bli noe trangt på overnattingssiden, og du vil kunne oppleve å bli plassert på samme soverom med andre deltagere av samme kjønn. I så fall konakter vi deg. Skrive gjerne i "Annet"-boksen i påmeldingen om du har noen andre som du kjenner på kurset som du gjerne vil dele rom med.

Velkommen på kurs!

Mat som opplevelseskonsept

Det vil bli tatt bilder på kurset av arrangøren. Noen av disse vil vi ønske å bruke som
anonymiserte (ikke navn som beskriver personene på bildet) illustrasjonsfoto på
Fylkesmannens egne hjemmesider og FB-sider

Dato:
16. oktober 2018 12.30 - 18. oktober 2018 09.00
Sted:
Tranøy på Hamarøy
Arrangør:
Hanne-Sofie Trager
Målgruppe:
Gårdbrukere eller eiere av landbrukseiendommer i Nordland som ønsker å tilby matopplevelser på gården sin