Fra nytt produkt til fornøyd kunde

Dato:
18. april 2018 10.00 - 19. april 2018 14.00
Sted:
Restaurant "Nyt" i Bodø
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland v. landbruks- og reindriftsavdelinga
Målgruppe:
Lokalmatprodusenter på gård i Nordland

Er du lokalmatprodusent på gård i Nordland og har produkt(er) som du ønsker å få solgt? Dette kurset vil hjelpe deg på veien. Målet er å få flere lokalmatprodukter fra Nordland ut til kundene. Velkommen på kurs!

Publisert 06.03.2018

Dyktige fagfolk  skal hjelpe deg med å forbedre smak, lukt og utseende på lokalmatproduktet ditt. Dette står først og fremst vår dyktige kursleder Bjørnar Bakklund for, eier og kokk ved restaurant "Nyt" i Bodø. Vi får også en innføring i teorien rundt den kosmetiske delen av produktet - størrelse, design og innpakkingsmuligheter. Her har vi engasjert industridesigner Bjørn Heggdal til å hjelpe oss. Til slutt ser vi på hva som er avgjørende for å få salg; kanaler, synlighet, prissetting og registrering. Dette vil Kay Nilsen, fagsjef lokalmat hos Matmerk ta ansvaret for.

Innholdet i kurset (med forbehold om mindre endringer):

Onsdag 18.april:

- Smaksverksted, kurs i emballasje og design, prising, synlighet, salgskanaler, registrering i Epd-databasen, fellesmiddag basert på deltagernes produkter

Torsdag 19.april:

- Verksted "Samle gode råd på veien videre" med en-til-en veiledning fra fagpersonene.

Se forøvrig detaljert program med beskrivelse vedlagt.

 

Praktisk informasjon:

Vi arrangerer dette som et kurs fra lunsj-til-lunsj 18. til 19. april. Du må selv bestille og betale reise til Bodø. Vi har booket hotell for alle deltagerne og dekker overnatting og mat. Drikke utenom vann, kaffe og te må deltagerne betale selv.

Hver deltager må bidra med egne lokalmatprodukter inn til smaksverkstedet og til middagen. Mengde avtales i forkant. Du må i forkant av kurset sende inn/levere varer til smaksverkstedet slik at kokken kan forberede seg på hvert enkelt produkt før dere treffes.

Hvis interessen er større enn antall plasser vil Fylkesmannen foreta en utvelging blant de påmeldte som oppfyller kriteriene for målgruppen. Vi prioriterer at flere produktgrupper er representert, og at man kommer med foredlede produkter som nærmer seg ferdig for salg, eller som har vært i salg en tid, men som du tenker å forbedre.

Vi har ikke mulighet til å ta hensyn til spesialdietter på dette kurset. Allergier må oppgis i påmeldingsskjemaet. Vi tar kontakt med deg umiddelbart etter at kursets påmeldingsfrist (2.april) er gått ut for å bekrefte om du har fått plass eller ikke. Kjøp derfor ingen reisebillett til/fra Bodø før du har fått beskjed om at du er tatt opp på kurset. Kurset har 10 plasser, og gjennomføres bare med nok antall påmeldte.

«Fra produktutvikling til hylleplass» er et av tiltakene i Prosjektet Gårdsturisme og matopplevelser i Nordland. Prosjektet eies og drives av Fylkesmannen i Nordland, i et samarbeid med Nordland fylkeskommune

 

Dato:
18. april 2018 10.00 - 19. april 2018 14.00
Sted:
Restaurant "Nyt" i Bodø
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland v. landbruks- og reindriftsavdelinga
Målgruppe:
Lokalmatprodusenter på gård i Nordland