Kommunedagan 2016

Dato:
1. mars 2016 - 4. mars 2016
Sted:
Bodø, Radisson Blu
Arrangør:
FMNO, KS
Målgruppe:
Politisk og administrativ ledelse, enhetsledere, helsepersonell

Fylkesmannen og KS Nordland samkjører også i år Kommunekonferansen og Strategikonferansen under paraplyen Kommunedagan i Nordland.

Publisert 26.01.2016

Påmeldingsfristen var 19. februar, men du har ennå mulighet for å melde deg på.

OBS: Dersom du trenger overnatting må dette nå skaffes på egenhånd.

Samkjøringen kom i stand etter ønske fra kommunene i Nordland. Mange konferanser har politisk og administrativ ledelse som målgruppe og det er et mål å samordne slik at reiseaktiviteten kan reduseres noe. Kommunedagan er vårt bidrag i denne sammenhengen. Sentrale tema blir:

Kommunereformen er i sin avgjørende siste fase. Kommunaldepartementet og KS vil tydeliggjøre effektene av nytt inntektssystem, samtidig som fylkesmannen vil orientere om sitt arbeid med oppsummering og tilrådning av reformarbeidet i fylket.

Barn og unges rettssikkerhet har på nytt blitt satt på dagsorden gjennom mediedekning av tragiske hendelser. Barneombudet vil bidra til å rette oppmerksomheten på kommunens ansvar og nødvendigheten av samordning av kommunale tjenester for å ivareta barns rettigheter. 

Asyl-og flyktningsituasjonen har utfordret kommunene i forhold til mottak i året som gikk, og går nå inn i en ny fase. Bosettings- og helseperspektivet er sentrale tema på vår konferanse, og vi oppfatter at informasjonsbehovet er stort.  Vi vil derfor invitere fagpersonell som jobber tett på feltet i kommunene på konferansens to siste dager. Disse to dagene er et samarbeid mellom Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS Nord) og Fylkesmannen i Nordland på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Fylkesmannens fagavdelinger vil i konferansens pauser ha stands i foajeen og være tilgjengelig for dialog og spørsmål fra deltakerne.  

Vi ser fram til gode faglige innlegg og gode diskusjoner underveis i konferansen.

Vel møtt

Dato:
1. mars 2016 - 4. mars 2016
Sted:
Bodø, Radisson Blu
Arrangør:
FMNO, KS
Målgruppe:
Politisk og administrativ ledelse, enhetsledere, helsepersonell