Fagdag med tema infrastruktur

Dato:
17. mars 2016 10.00 - 15.00
Sted:
Scandic Havet Hotell Bodø
Arrangør:
Skognæringsforum Nordland
Målgruppe:
Skogfaglige, offentlige/privat, transport/logistikk, politikere

 

Skognæringsforum Nordland inviterer i samarbeid med Nordland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Nordland til fagdag med tema infrastruktur på Scandic Havet Hotell i Bodø.

Årsmøte i Skognæringsforum Nordland gjennomføres i etterkant av fagdagen kl. 15.05 – 16.00

Publisert 25.02.2016

Manglende skoglig infrastruktur og derav høge transportkostnader for skogsvirke har preget skogbruket i kystskogfylkene i mange år. Melding om Kystskogbruket fra 2008 fokuserte på dette, og i 2009 ble det etablert et eget prosjekt for å få utarbeidet kommunale hovedplaner for skogsveier.

I samband med dette prosjektarbeidet ble det ytret ønske om mer fokus på tømmerkaier. Som vi kjenner til ble det i 2011 utarbeidet en SINTEF-rapport med hovedmål å skissere en plan for fremtidig utbygging av tømmerkaier i kystskogfylkene.

Flaskehalser for tømmertransporten på det offentlige veinettet har lenge vært en utfordring. De siste årene er det derfor blitt et sterkere fokus på dette over hele landet. Men det gjenstår mye arbeid for å få en korrekt oppdatering av veilistene og/ eller fjernet disse flaskehalsene.

Fokuset både på skogsveier, offentlige veier og tømmerkaier førte til et ønske om å gjennomføre en analyse for tømmertransporten fra stubbe til industri, samt å få utarbeidet en periodisert plan for utbygging av infrastrukturen, - det såkalte Infrastrukturprogrammet.

Dato:
17. mars 2016 10.00 - 15.00
Sted:
Scandic Havet Hotell Bodø
Arrangør:
Skognæringsforum Nordland
Målgruppe:
Skogfaglige, offentlige/privat, transport/logistikk, politikere

Kontaktpersoner

Dokumenter