Spennede studietur for bedriftsledere i landbruket

Dato:
21. oktober 2014 12.00 - 22. oktober 2014 12.00
Sted:
Vestfold
Arrangør:
FMNO

Vi vet at mange bedriftsledere i landbruksnæringen i Nordland står overfor mange strategiske valg i utviklingen av sin bedrift. Det kan være smart å gjøre som mange bedriftsledere fra andre næringer gjør; å skaffe seg lagspillere i form av et bedriftsråd/ rådgivende styre.

Publisert 07.08.2014

Vi lanserer nå en studietur 21.-22. oktober til Østfold og Vestfold, hvor vi skal besøke bedriftsledere fra landbruket som har, har hatt, eller skal etablere et slikt råd/styre i sin bedrift. Med oss på laget har vi bedriften Gårdsråd AS, som har utviklet og spesialisert seg på en metodikk for å etablere og gjennomføre et råd/styre hos bedrifter i landbruket, det de kaller et gårdsråd.

Et gårdsråd er et forum der gårdens drift står i sentrum. I rådet sitter utvalgte medlemmer som ønsker å bidra til at gårdsbruket ditt skal være en god arbeidsplass og gi deg et lønnsomt resultat.

Rådet vil være et fast forum der du kan drøfte beslutninger som skal tas og utfordringer som dukker opp. Det er viktig å understreke at selv om du har et kompetent og velfungerende gårdsråd, er det fortsatt du som tar alle avgjørelsene og har det hele og fulle ansvaret for gårdsdriften din. Du er bare ikke alene om det lenger! www.gardsrad.no

På denne studieturen skal vi lære hvilke fordeler det kan være for deg som bedriftsleder og din bedrift å styre videre sammen med støttespillere i form at et råd/styre.

Har du syslet med tanken om å slippe andre kompetente personer inn for å styre skuta videre sammen med deg? Da kan du innen 7. september, forhåndspåmelde deg på vedlagte påmeldingslenke til studieturen 21.-22. oktober. Se vedlagte program.

I tillegg til denne studieturen planlegger vi å tilby et lite knippe bedrifter muligheten til å prøve ut etablering av et råd/styre, med tilhørende følgeforskning. Dette ønsker vi å gjøre for å kunne synliggjøre erfaringer og resultater til landbruksnæringen i Nordland. Målet er at noen av deltakerne fra studieturen skal få dette tilbudet i etterkant. Vi ønsker oss derfor en variasjon i produksjon og størrelse på bedriftene som blir med på studieturen. Blant de forhåndspåmeldte, vil vi tilby plass på studieturen til 8 personer. Vi tar kontakt med alle direkte etter at påmeldingsfristen har utløpt.

Praktisk informasjon:

Hver av deltakerne som får bekreftet sin påmelding, møter opp på Gardermoen 21. oktober kl. 09:15. Egenandel for studieturen utgjør reisekostnadene t/r hjemsted – Gardermoen. Studieturen avsluttes på Gardermoen 22.oktober kl. 19:45. De øvrige kostnadene på studieturen dekkes av Fylkesmannen i Nordland gjennom Prosjekt oppfølging av Regionalt Næringsprogram, som er et prosjekt som finansieres i samarbeid med Nordland Fylkeskommune. Egen tid/evt. tapt arbeidsfortjeneste dekkes ikke, samt at alle må dekke egen drikke på hele turen.

 

Dato:
21. oktober 2014 12.00 - 22. oktober 2014 12.00
Sted:
Vestfold
Arrangør:
FMNO