Informasjonsmøte om samisk i barnehage og skole

Dato:
17. januar 2014 10.00 - 14.00
Sted:
Thon Hotel Nordlys, Bodø
Arrangør:
Oppvekst- og utdanningsavdelinga
Målgruppe:
Rådmenn, barnehage- og skolefaglig ansvarlige, styrere, rektorer og andre som har behov for informasjon om samisk i barnehage og grunnopplæringen.

Fylkesmannen inviterer kommunene til informasjonsmøte om samisk i barnehage og skole. Møtet er en fin anledning til å bli oppdatert på regelverket som gjelder på området, utveksle erfaringer og bygge nettverk.

Publisert 20.12.2013

Dette er andre året vi arrangerer slikt møte, og oppsummeringen etter forrige møte viste at kommunene har behov for dette møtestedet. Møtet er en fin anledning til å bli oppdatert på regelverket som gjelder på området, utveksle praktiske erfaringer og bygge nettverk.

Innhold
Fylkesmannen ser at det er behov for et slikt møte fordi det er knyttet en del usikkerhet til organisering, innhold og rammer for opplæring i samisk i grunnopplæringen. Møtet vil fokusere på rettigheter til opplæring i samisk, ulike måter å organisere opplæringen på og innholdet i de samiske læreplanene etter Kunnskapsløftet. Det vil bli informert om hva fylkesmannen kan bistå kommunene med når det gjelder opplæring i samisk. Fylkesmannen vil også informere om hvordan det jobbes og bør jobbes med samisk i barnehagene.

Målgruppe
Rådmenn, barnehage- og skolefaglig ansvarlige, styrere, rektorer og andre som har behov for informasjon om samisk i barnehage og grunnopplæringen oppfordres til å delta. Etterspørselen etter opplæring i samisk er økende i Nordland. Derfor vil vi også anbefale kommuner som pr. dags dato ikke har samiske elever om å delta på møtet. Flertallet av kommunene i Nordland har barn med rett til opplæring i samisk, og det viser seg at stadig flere elever velger å benytte seg av retten.

Overnatting og reise
Fylkesmannen dekker utgifter til dagpakke for møtedeltakerne. Møtedeltakere må selv dekke ev. utgifter til reise og opphold. Dersom dere trenger overnatting, har Fylkesmannen avtale med Thon hotell. Oppgi referanse 4762223 når dere bestiller overnatting fra 16. til 17.januar. Husk at dere må gjøre opp direkte med hotellet ved utsjekking av rom.

Påmelding
Send ferdig utfylt påmeldingsskjema til rådgiver Anita Kristiansen hos Fylkesmannen i Nordland på e-post: fmnoakr@fylkesmannen.no innen 8. januar.

Vel møtt!




Dato:
17. januar 2014 10.00 - 14.00
Sted:
Thon Hotel Nordlys, Bodø
Arrangør:
Oppvekst- og utdanningsavdelinga
Målgruppe:
Rådmenn, barnehage- og skolefaglig ansvarlige, styrere, rektorer og andre som har behov for informasjon om samisk i barnehage og grunnopplæringen.

Kontaktpersoner